Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Astenia – combatere si prevenire cu ajutorul medicinei naturiste

Marţi, 27 Noiembrie 2012    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Acest simptom apare de obicei la trecerea din anotimpul rece la primavara, in momentul in care cantitatea de lumina din fiecare zi creste brusc, si este cauzat de carentele de vitamine si minerale. Lipsa elementelor de care are nevoie organismul este provocata de alimentatia saraca in minerale si vitamine din timpul iernii. Drept urmare ale acestor lipsuri pot aparea dureri de cap, oboseala, nervozitate nejustificata, stare psihica proasta sau dureri ale articulatiilor. Daca vei ignora si nu vei lua nicio masura in tratarea asteniei, aceasta poate duce la stari de depresie majore.

Pentru a contracara efectele asteniei si tendinta de a se transforma in depresie, este indicat ca odata cu venirea sezonului mai cald sa consumi alimente bogate in minerale si vitamine. Medicina traditionala Ayurveda vine in ajutorul celor afectati de astenie si propune un regim alimentar care sa echilibreze organismul atat din punct de vedere fizic cat si spiritual. Cunoscatorii acestei medicini naturiste recomanda consumul alimentelor cu cantitati cat mai mari de vitamine si minerale combinate cu condimente: fenicul, coriandru, scortisoara indiana, busuioc indian si chimion indian.

In aceasta perioada de trecere de la un sezon la altul nu doar clima se schimba, au loc si schimbari in desfasurarea metabolismului tau. Un amestec de plante hymalaiene, denumit Prana, folosite pentru a prepara ceaiuri te ajuta sa treci fara probleme peste aceasta perioada a anului. Aceste ceaiuri au o contributie in prevenirea si combaterea asteniei si pe langa toate acestea sunt si foarte aromate. Alte afectiuni care pot fi combatute cu acest fel de ceai sunt: TBC-ul, regenereaza corzile vocale, vindeca raguseala si tusea seaca.

Ingredientele din care este facut acest ceai sunt: Myrica nagi (Katphala), Inula Racemosa, Pistacia Integerrima (Karkatsringi), Zingiber officinale (Ghimbir), Piper negrum (Piper Negru). Doza zilnica pe care trebuie sa o consumi din acest ceai este de 2 cesti pe zi cu mentiunea de a nu se depasi aceasta cantitate.

Daca pe langa astenie mai suferi si de malnutritie sau anemie, cultura ayurveda recomanda un alt tip de ceai, numit Ranjaka, cu un efect puternic in combaterea anemiei. Acest ceai contine renumita planta cunoscuta in zona de unde este ea originara sub numele de Nagacheshara, sau “lemnul de fier”. Alte ingrediente care compun acest ceai sunt: Syzygium aromaticum (cuişoare), Vetiveria zizanioides (vetiver), Valeriana wallichi, Cinnamomum tamala (scorţişoara indiană), Mesua ferrea (Naga keshara), Zingiber officinale (Ghimbir), Amomum subulatum (cardamon nepalez). Acest cockteil de plante medicinale traditionale din Tibet, are o multime de efecte benefice asupra organismului uman: regleaza sistemul circulator, aduce un aport de fier in sange, intareste splina, mareste rezistenta la infectii si inflamatii, revigoreaza si regleaza activitatea inimii.

Pe langa tratamentele cu ajutorul ceaiurilor, specialistii recomanda exercitii fizice si respiratorii pentru a intari corpul uman si a aduce liniste si pace spiritului tau si purificare corpului de toxinele si otravurile acumulate prin consumul a doi litrii de apa calduta sau ceai cald in decursul unei zile.

Cultura straveche a tibetanilor foloseste de mii de ani cu succes ajutorul oferit de catre natura prin plantele pe care le pune la dispozitie.


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii