Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Bucataria la tine acasa, Fii o buna gospodina - Retete culinare



Specialitati cu dovleac
Specialitati cu dovleacGustos si aromat, dovleacul este apreciat atat pentru calitatile sale culinare cat si pentru beneficiile aduse asupra sanatatii. Originar din America Centrala, a devenit simbolul Halloween-ului, sarbatoare in care este folosit pentru realizarea felinarelor si mastilor, insa bucataresele il cunosc indeosebi pentru gustul pe care il da diverselor preparate culinare: placinte, prajituri, turte, compoturi, gemuri si dulceturi, supe ...
Categoria: Bucatarie | Citeste mai departe
 
 
Pestele, hranitor si sanatos
Nicio masa fara peste“Nicio masa fara peste” spunea un slogan si tindem sa-i dam dreptate daca ne gandim la beneficiile acestuia asupra sanatatii dar si la faptul ca preparatele din peste ocupa un loc important nu numai in bucataria romaneasca ci si in cea internationala.

Bogata in proteine si cu un continut redus de grasimi, carnea de peste este o excelenta sursa de vitamine (A, B6, B12, PP, D), minerale (calciu, fier, magneziu, p ...
Categoria: Bucatarie | Citeste mai departe
 
 
Morcovul si proprietatile sale terapeutice
Morcovul in alimentatieUna dintre cele mai consumate legume din lume, a doua dupa cartof, morcovul este originar din Afganistan si este cunoscut in special pentru proprietatile sale de reglare a vederii. La inceput avea culoarea alba, insa prin selectie naturala s-a obtinut morcovul portocaliu de astazi, dulce si fraged, cu un continut important de caroten, provitamina cu proprietati puternic antioxidante si anticancerigene.
< ...
Categoria: Bucatarie | Citeste mai departe
 
 
Cum se pun muraturile?
Invata sa pui muraturiOrice gospodina stie ca toamna este sezonul in care se pun muraturile, excelente garnituri pentru aproape toate mancarurile din timpul iernii. Astfel, gogonelele sau patlagelele rosii, castravetii, varza, dovleceii, micii pepeni verzi, gogosarii, ardeii, ciupercile, conopida, pe toate le poti avea in sezonul rece, murate delicios, fara a-si pierde substantele hranitoare (vitaminele, mineralele) si proprietatile curative.
Con ...
Categoria: Bucatarie | Citeste mai departe
 
 
Ciupercile, carnea vegetala
Ciupercile - carnea vegetalaDenumite si “carne vegetala” pentru ca sunt bogate in substante nutritive, delicioasele ciuperci sunt totodata sarace in grasimi si calorii. In lume exista peste 180000 de specii de ciuperci, otravitoare sau comestibile, acestea din urma fiind utilizate in alimentatie, farmacologie sau medicina naturista.

Ciupercile in bucatarie
Ciupercile de camp sau de padure, cele de cultura, ...
Categoria: Bucatarie | Citeste mai departe
 
 
  •  << 
  •   < 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  pagina urmatoare 
  •  >> 


Ultimele comentarii