Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Sfaturi si retete pentru bucataria de toamna

Marţi, 13 Septembrie 2011    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Sfaturi si retete pentru bucataria de toamnaToamna se numara bobocii – asa spune o vorba veche din popor, dar toamna este si anotimpul in care gospodinele isi pregatesc camara pentru anotimpul friguros de iarna. In randurile ce urmeaza as vrea sa va prezint cateva retete pe care le puteti pune foarte usor in aplicare, mai ales in acest sezon si cu ajutorul carora veti umple rafturile camarutei dumneavoastra cu bunatati.

Pregatirea metabolismului pentru sezonul friguros necesita grija si atentie, de care sunt sigur ca dispuneti in acest moment si sunt asa de sigur fiindca stiu, ca cititoarele mele se situeaza printre cele mai bune gospodine si printre cele mai grijului mamici, care vor sa pregateasca pentru odraslele lor cele mai alese bunatati.

Si pentru ca tocmai am intrat in luna septembrie, am observat cum toate gospodinele se grabesc sa isi achizitioneze fructele si legumele de care au nevoie pentru a umple camara si pentru a satisface poftele tuturor membrilor familiei. Preturile sunt in scadere, iar in aceasta perioada puteti achizitiona cele mai bune produse la cele mai bune oferte.

V-am pregatit, asadar, doua retete care sper sa va incante, atat pe voi cat si pe restul familiei, care pot fi pregatite cu usurinta in bucataria unei femei gospodine. Prima dintre cele doua retete culinare se numeste Zacusca de ardei – un preparat minunat, pe care mama mea obisnuieste sa il pregateasca mereu inainte de venirea iernii si de care eu personal sunt pe deplin multumit, iar cea de-a doua reteta este despre punerea castravetilor la murat sau a muraturilor, in general.

Voi incepe cu Zacusca de ardei, preparatul favorit al meu si al mamei mele necesita 5kg de ardei capia copti si mai apoi curatati de coaja, 2 linguri de otet pentru muraturi, 2 linguri de mustar, ½ pahar cu miere de albine si ½ litru de ulei. Odata ce ati aveti pe masa de lucru toate aceste ingrediente, va puteti apuca de treaba. In primul rand, in ulei se fierb ardeii copti si decojiti, iar aici se adauga otetul, mustarul, mierea de albine si evident sare dupa gust, de preferat mai putina pentru a tine cont si de sanatate. Dupa o jumatate de ora se puna compozitia in borcane, acestea acoperindu-se imediat cu ajutorul unor capace. Daca nu va vine sa credeti asta a fost tot, acum va puteti bucura de acest minunat preparat sau sa il pozitionati bine in camara pentru sezonul racoros de iarna.

In continuare, va voi prezenta o reteta clasica pentru castraveti murati ce necesita putine ingrediente. Acestea sunt otet, sare, zahar, frunze de telina, marar, dafin, piper si bineinteles castraveti, acestia trebuie sa fie micuti pentru a intra cat mai multi in borcane de 3-5 litri fiindca saramura pregatita contine mult otet, iar castravetii vor trebui sa se inmoaie si sa fermenteze chiar si dupa ridicarea capacului. Pentru 1 litru de saramura este nevoie 650ml apa, 330ml otet, 25g sare, 10g zahar, ½ foaie de dafin si 4 sau 5 boabe intregi de piper. Dupa ce am adunat toate acestea, amestecam ingredientele si fierbem amestecul timp de 2-6 minute, apoi se lasa saramura sa se raceasca si se toarna peste castravetii introdusi in borcanul de 3-5 litri. Este indicat ca borcanul sa fie asezat pe 2 lame de cutit, inainte de a turna otetul in recipient. De asemenea, borcanul va fi legat cu un ceolofan si va fi depozitat in camara destinata alimentelor pentru iarna. Asta a fost tot, spor la munca!

Daca vi s-a parut util sau interesant acest articol, nu ezitati sa va exprimati parerea, lasand un comentariu in rubrica destinata comentariilor de mai jos. De asemenea, daca vreti sa aduceti la cunostinta prietenelor sau prietenilor despre Sfaturi si retete pentru bucataria de toamna, nu uitati sa dati share pe una dintre retelele de socializare ca Facebook, Twitter sau Google Plus. Va asteptam, cum am mai spus, cu propuneri sau solutii privind tema discutata in acest articol, in rubrica de comentarii de mai jos.


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii