Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

3 castele de vizitat in Romania

Marţi, 15 Februarie 2011    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Castelul Bran - castele de vizitat din Romania - 3 castele de vizitat din Romania - Castelul BranCastelele au atras din cele mai vechi timpuri curiozitatea oamenilor iubitori de istorie, arta si cunoaster iar tara noastra se poate lauda la acest capitol cu cateva dintre cele mai frumoase astfel de monumente din Europa.

Castelul Bran
De departe cel mai cunoscut castel de la noi din tara, datorita asocierii cu legenda lui Dracula si domnitorul Vlad Tepes, castelul Bran este vizitat anual de turisti din toata lumea. Situat la 30 de kilometri de Brasov, acest monument istoric si arhitectonic dateaza din secolului al XIII-lea, de-a lungul timpului suferind numeroase modificari, printre care si transformarea din cetate in castel in timpul reginei Maria, care dealtfel l-a indragit foarte mult, castelul devenind resedinta de vara a familiei regale.

Castelul primit cadou de regina Maria in semn de recunostinta pentru contributia sa la infaptuirea Marii Uniri este lasat mostenire printesei Ileana, de la care intra in posesia statului roman in 1948, odata cu izgonirea din tara a familiei regale.

Din anul 1956 castelul Bran a devenit muzeu, fiind integrat in circuitul turistic. A fost restaurat de mai multe ori, revendicat si retrocedat pentru ca in final sa fie din nou accesibil turistilor dornici sa-l viziteze.

Amplasamentul deosebit, pe o stanca inalta, ofera o priveliste montana spectaculoasa. In schimbul unei taxe de intrare, la museu puteti admira obiecte din colectia personala a familiei de Habsburg, piese valoroase de mobilier, sculpturi si icoane, arme si armuri sau puteti vizita dormitorul, salonul de muzica si biblioteca reginei Maria, dormitorul regelui Ferdinand, scara secreta si multe altele.

Castelul Peles
Un alt castel renumit datorita frumusetii sale este Pelesul, construit intre anii 1873 – 1914 de regele Carol I de Hohenzolleren in stilul renascentist germanic. Situat pe Valea Prahovei, in Sinaia, castelul Peles a fost declarat muzeu in anul 1953, astazi adapostind importante picturi, sculpturi, armuri, obiecte de mobilier si altele. Intre cele 160 de incaperi putem vizita Biblioteca Regala, Salile de arme, de teatru, de muzica, Sala Florentina, Apartamentul Imperial sau Dormitorul regal.

In parcul castelului Peles, la mica distanta, se afla un alt castel de dimensiuni mai mici, Pelisor, construit de regele Carol I pentru principele mostenitor, Ferdinand I, devenit deasemenea muzeu in care turistii pot admira cateva din cele 99 de incaperi, intre care Dormitorul de aur, Camera de aur si Holul de onoare.

Castelul Corvin
Castelul Corvin sau Castelul Corvinilor, numit si Cetatea Hunedoara sau Castelul Huniazilor, a fost ridicat la inceputul secolului al XIV-lea in stil gotic renascentist, cu elemente de baroc. Constructia impunatoare care domina orasul Hunedoara a fost ridicata de Iancu de Hunedoara, primul sau proprietar si lasata mostenire urmasilor Corvini, de la care capata si numele (Matia Corvin, regele Ungariei medievale, stapaneste castelul intre 1457 – 1482, dupa care il lasa mostenire fiului nelegitim, Ioan Corvin).

Muzeul Castelului Corvinilor adaposteste colectii de arheologie, etnografie, arta decorativa si carte veche iar facand un tur al castelului  puteti admira Turnul nou de poarta, Turnul Alb, Turnului Capistrano, Poarta inchisorii, Loggia Matia, Capela, Camera domnitelor, Sala Dietei si Sala Cavalerilor. In curtea castelului se afla o fantana adanca de 30 de metri despre care legenda spune ca a fost sapata de trei prizonieri turci carora li s-a promis libertatea daca vor da de apa, insa promisiunea a fost incalcata de stapani.

( 1 Vote )


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii