Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Barcelona, capitala Cataluniei

Luni, 12 Noiembrie 2012    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Daca ti-ai propus ca o viitoare destinatie pentru vacanta ta sa fie Spania, Barcelona este un oras pe care nu ai voie sa il ratezi.

Cu o populatie putin peste 1.5 milioane de locuitori (3 milioane daca adunam si populatia din zona metropolitana), Barcelona este al doilea oras ca marime din Spania, dupa capitala Madrid, fiind totodata un importan centru cultural, administrativ si economic al ibericilor.

Localizare si scurta istorie:

Barcelona este localizata pe coasta marii Mediterane, la proximativ 150 de kilometri de granita cu Franta. Clima este una evident, mediteraneeana, astfel ca, daca veti dori sa evitati perioada de varf care se afla undeva in lunile Iulie si August, veti veti putea bucura de frumusetea plajelor catalane inclusiv tarziu in luna Septembrie sau inceputul lunii Noiembrie.

Oras cu o traditie milenara, se spune ca Barcelona ar fi fost intemeiata de Hamilcar Barca, tatal celebrului Hannibal, asezarea de atunci purtand numele de Barcino. Prima atestare documentara insa, dateaza din vreamea romanilor, care au infiintat o castra militara pe Mons Taber, una dintre colinele pe care este salasuit orasul de astazi. Vestigiile castrului roman pot vi vizitate chiar si astazi in centrul istoric al orasului.

Vechea asezare latina a fost rand pe rand calcata de hoardele barbare, initial de vizigoti, apoi de mauri. Devine o importanta metropola odata cu unirea cu regatul Aragon, fiind devastat in anii 1600 si 1700. Barcelona reuseste sa redevina un oras important abia in secolul XX.

Limbile oficiale sunt catalana si spaniola, insa, un procent covarsitor al populatiei bastinase vorbeste si engleza, astfel ca nu veti avea probleme sa va faceti intelesi odata ajunsi acolo.

Posibilitatile de cazare sunt practic nelimitate. Puteti opta sa innoptati la pensiuni, apartamente private sa intr-unul dintre cele peste 750 de hoteluri care deservesc orasul. Preturile sunt decente, pornind de la 35 de Euro, daca nu sunteti o fire pretentioasa.

Atractii turistice:

Inainte de a trece in revista principalele atractii ale orasului, trebuie mentionat ca, pentru a face o economie substantiala in buget, este bine sa va achizitionati un Card Barcelona, card ce va va oferi, pe o perioada de doua sau 5 zile (in functie de tipul pentru care veti opta) access nelimitat pe toate mijloacele de transport precum si acces sau reduceri pentru vizitarea principalelor puncte de interes ale orasului.

Sagrada Familia

Simbolul Barcelonei, monumentala opera a lui Antoni Gaudi, este de departe principalul punct de atractie al capitalei Cataluniei. Desi o opera neterminata, gigantica constructie in stil gotic atrage milioane de turisti anual.

Muzeul Pablo Picasso

Situat in chiar centrul istoric al orasului, muzeul gazduieste probabil cea mai completa colectie a operelor marelui artist. Cuprinzand peste 3500 de lucrari a lui Pablo Picasso, expuse in 5 palate medievale, o vizita la acest muzeu trebuie musai bifata.

Nou Camp si muzeul FC Barcelona

Desigur, daca mergi singura sau insotita de prietene, acest obiectiv poate fi usor trecut cu vederea. Daca insa mergi cu perechea, templul fotbalului catalan este un MUST DO.

La Rambla

Probabil cea mai romantica zona a Barcelonei, La Rambla, este locul ideal de a cunoaste cel mai bine civilizatia catalana.


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii