Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Cipru, Insula Afroditei

Duminică, 18 Noiembrie 2012    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Localizata in estul Marii Mediterane, la Sud de Turcia, Ciprul este o destinatie de vacanta extrem de populara romanilor, pe deoparte datorita preturilor decente, ia pe de cealalta parte datorita serviciilor excelente pe care cipriotii le ofera turistilor.

Scurta istorie:

Datorita localizarii sale destul de strategice, insula Ciprului a fost disputata de a lungul istoriei fiind pe rand sub stapanire asiriana, egipteana, persana sau romana. In secolul XII Ciprul trece sub tutela republicii Venetia timp de aproape 100 de ani, dupa care o lunga perioada o petrece sub oranduirea Imperiului otoman, pana in anul 1878 cand acesta devine colonie britanica.

Republica Ciprului, sau Ciprul modern, ia fiinta abia in anul 1960, cand acesta se proclama stat independent. Din anul 1975, anul loviturii de stat pro elene, Ciprul a fost scindat in doua, in prezent aici salasuind doua state de facto: Republica Cipru si Republica turca a Ciprului de Nord.

Atractii Turistice

Nicosia, o urbe cu aproximativ 800.000 de locuitori este unul dintre principalele puncte de atractie ale insulei. Punctul forte al Nicosiei il reprezinta orasul vechi, incadrat de ziduri de aparare, fortificatii ridicate in stil venetian.

In partea de sud a orasului putem admira urmatoarele obiective:

Catedrala Sf Ioan, cunoscuta si sub denumirea de Ayios Ioannis, a fost ridicata in anul 1662 in curtea Palatului Arhiepiscopal. Biserica este renumita in special pentru frescele sale datand din sec VIII.

Muzeul Ciprului este deasemenea un reper interesant pentru turistii care doresc sa afle cate ceva despre istoria milenara a insulei.

In partea de nord, putem admira Muzeul turcesc, infiintat intr-o veche manastire datand din secolul VII. Aici puteti admira o vasta colectie de obiecte de cult turcesti.

Moscheea Selimiye

Fiind la origini o catedrala catolica, acest lacas de cult a fost construit in anii 1200. Dupa transformarea in moschee, cladirii in stil gotic i-au fost adaugate o pereche de minarete.

Boyok Hammam, celebra baie turceasca, este localizata in partea sudica a orasului, in subteranele Nicosiei. Clientii pot opta pentru o baie de abur sau, daca platesc in plus, in servicii sunt incluse si sesiuni de masaj.

 

Aflata la aproximativ 50 de kilometri de capitala, Larnaca este o importanta statiune turistica a Ciprului. Principalele atractii le reprezinta ruinele Kition si Biserica Sf Lazar, probabil cel mai important lacas de cult din insula, aici fiind adapostite moastele sfantului caruia ii poarta numele.

Limassol-ul este localizat in golful Akrotiri, fiind un important centru industrial al Republicii Cipru. Principala zona de interes a orasului o reprezinta fortul construit in secolul XIV legenda spunand ca pe aceste locuri s-ar fi casatorit Richard Inima de Leu cu aleasa inimii sale Berengaria de Navarre.

In Republica independenta a turciei de Nord, principala dstinatie este Famangusta. Atractia orasului o reprezinta centrul vechi, delimitat de restul orasului printr-o serie de fortificatii venetiene. Aici puteti admira Catedrala Sfantul Nicolae, transformata in moschee precum si Turnul lui Othello, ridicat in secolul XII


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii