Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Egiptul, tara piramidelor

Vineri, 18 Februarie 2011    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Egiptul, tara piramidelor - Calatorii in EgiptEgiptul, tara faraonilor si a piramidelor, a croazierelor pe Nil, a plimbarilor cu camila si a Marii Rosii, „detinatoarea” a peste 200 specii de corali, care sunt protejati prin lege impotriva deteriorarii si a scoaterii lor din tara, promite locul unei destinatii turistice unice, in care luxul si posibilitatile nelimitate de petrecere a timpului din zilele noastre se imbina cu istoria civilizatie antice.

Avand capitala la Cairo, aceasta tara din Orientul Mijlociu are iesire la Marea Mediterana si Marea Rosie, cuprinde parti din deserturile Sahara si Liban, precum si oaze in care cresc curmali, iar fluviul Nil, cel mai lung fluviu din lume, intregeste peisajul de vis.

Intre toate acestea insa, Egiptul este cu siguranta recunoscut, in primul rand, pentru impresionantele morminte ale faraonilor, piramidele, care reprezinta simbolul Egiptului Antic.

Vizitarea piramidelor va fi cu siguranta o experienta de neuitat. Marea piramida din Giza, singura dintre cele 7 minuni ale lumii Antice care s-a pastrat pana in zilele noastre, este principalul punct de atractie. In Giza exista insa 3 piramide importante, corespunzatoare celor mai mari regi ai Egiptului, si in fata carora domenste Sfinxul. Dintre acestea, Marea Piramida a lui Khufu (Keops) este cea care se afla pe lista celor 7 minuni ale lumii Antice, fiind cea mai inalta constructie din lume pana in secolul al XIX-lea.

Piramida lui Kefren (Khafre), numita si A Doua Piramida, apartine fiului lui Keops si pare chiar mai mare decat cea a tatalui, deoarece este situata pe o baza mai inalta, iar cea a lui Mikerinos (Menkaure), a fost inaltata pentru succesorul lui Kefren.

Piramida in Trepte, de la Saqqara (langa Cairo), a regelui Djoser, este cea mai veche piramida construita in Egipt. Cele 6 trepte se ridicau pe o inaltime de cca 60 de metri (in prezent 58,6), cu baza piramidei de 109/121 metri.

Valea Regilor, situata paralel cu malul stang al Nilului, era locul regal de inmormantare a peste 60 de faraoni ai Regatului Nou si oficiali de rang inalt, incepand cu regele Tutmes I (cel mai timpuriu mormant), printre care se afla si mormantul lui Tutankhamon, unul dintre cel mai bine conservat loc.

Ce trebuie sa mai stii daca vrei sa vizitezi Egiptul

Limba in Egipt oficiala este araba, insa te vei descurca si daca stii engleza sau franceza. Moneda oficiala este lira egipteana, pe care o vei putea achizitionala de la numeroasele puncte de schimb existente, cu dolari sau euro. Clima subtropicala si tropical-desertica, cu valori ridicate ale temperaturilor, impune sa ai in permanenta la tine apa de baut, pentru a preveni deshidratarea. Deasemenea, sunt indicati si ochelarii de soare, precum si sepcile si palariile pentru acoperirea capului. Pentru suveniruri si alte achizitii alege bazarurile in care lucrurile sunt foarte ieftine si pot fi negociate, la chiar mai putin de jumatate din pretul cerut initial. Tineti cont ca atunci cand vreti sa vizitati piramidele aveti nevoie de bani in plus, pentru ca intrarea in piramide se plateste, pretul de intrare variind intre 25 si 100 de lire egiptene, acesta din urma, de aproximativ 15 euro fiind pentru intrarea in Marea Piramida a lui Kheops.

( 1 Vote )


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii