Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

O calatorie in Grecia

Luni, 13 Decembrie 2010    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Grecia - Halkidiki - Vacante Grecia - Litoral Grecia Situata in sud – estul Europei, cu iesire la trei mari, Marea Mediterana, Marea Egee si Marea Ionica, Grecia sau Republica Elena, asa cum este numita oficial, promite locul unei destinatii turistice de vis. Capitala de pe colina Acropole, Atena, totodata cel mai mare oras al Greciei, vegheaza ruinele civilizatie antice grecesti, oferind turistilor o multitudine de obiective turistice cu peisaje unice.

Acropole este unul din simbolurile Greciei de astazi, supranumit si „Stanca sacra” a Atenei. Cele mai importante monumente de pe Acropole sunt muzeul din Acropole, cele trei temple: Phantenonul (cel mai mare, inchinat zeitei Athena, patroana orasului), Erechtheion (construit in stil ionic, inchinat zeitei Atena si lui Poseidon, zeul marilor) si Templul Atenei Nike, numit si „Templul Victoriei neinaripate”, precum si Teatrul lui Dionisos.

Parasind capitala si imprejurimile, putem opta pentru obiective turistice precum Peloponesul, Olympia (locul unde se desfasurau Jocurile Olimpice in antichitate), Vasse, Salonic (al doilea oras ca marime, in care se afla numeroase, monumente, vestige si edificii, precum Turnul Alb, Arcul lui Galerius, Biserica Sfantul Dumitru, Muzeul Bizantin), Muntele Athos sau Muntele Sfant (regiune ce alcatuieste un stat monastic in care traiesc peste 1500 de monarhi ortodocsi in manastiri bizantine, schituri si o multime de chilii; aici accesul femeilor este interzis).

Grecia este destinatia perfecta atat pentru cei care iubesc marea cat si pentru cei care prefera muntele.

Principalele zone turistice in acest sens sunt reprezentate de insulele Creta (cea mai mare insula), Rodos, Thasos, Corfu si insulele Ionice, precum si Muntele Olimp, in care se intalneste cea mai mare altitudine de aici, 2971 m. Plajele grecesti sunt cunoscute in toata lumea pentru frumusetea lor si peisajele paradisiace, cu vegetatie abundenta, apa turcoaz, cristalina si nisip fin, alb sau auriu. Cele din Halkidiki, Dyonisou, Possidi, insula Creta (Erimoupolis si Rethymno), Santorini, Myrtidiotissa (din insula Corfu), Chios, din Peloponez sau Skiathos sunt doar cateva dintre cele mai bune plaje ale Greciei. Pentru cei ce iubesc muntele, Olimpul, regiune declarata de catre UNESCO rezervatie biologica, se afla la circa 100 kilometri de Salonic. Traseele incep din „Orasul zeilor” (Litochoro) si dezvaluie formatiuni geologice deosebite, alaturi de flora si fauna specifica.Santorini - Grecia

Grecia mai ofera turistilor relaxare si tratament in cadrul statiunilor balneare, croaziere pentru descoperirea peisajelor si golfuletelor ascunse, o retea larga de baruri si cluburi pentru iubitorii vietii de noapte, precum si posibilitatea de a descoperi gastronomia elena. Va recomadam specialitatile din peste din tavernele de la marginea marii dar si specialitatile din carne de mistret pentru zonele de munte, alaturi de cafeaua greceasca („helleniko metrio”).

Daca v-ati hotarat sa vizitati Grecia, va mai oferim cateva informatii care sa va fie utile: clima Greciei este temperata, cu veri calde si uscate si ierni blande si umede; limba oficiala este greaca (vorbita in proportie de peste 99%), dar va puteti descurca si daca stiti engleza ori franceza iar moneda oficiala este euro.

( 1 Vote )


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii