Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Paris, Orasul Luminii

Luni, 05 Noiembrie 2012    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Cu o populatie de peste 12.000.000 de locuitori in zona metropolitana, Parisul, supranumit si Orasul luminii, este cel mai important centru turistic, cultural, politic si administrativ din Franta.

Cu o densitate fantastica de monumente istorice, nu mai putin de 3800 si cu peste 17.000.000 de turisti anual, capitala Frantei este de departe cea mai vizitata dstinatie turistica din lume.

Parisul are o istorie de peste 2000 de ani, numele sau tragandu-se de la primii sai locuitori, unul din triburile galice cunoscut ca Parisii, care si-au intemeiat comunitatea pe malurile Senei. Supranumele de Oras al luminilor dateaza inca din secolele trecute, aici fiind leaganul miscarii culturale Iluminism.

Din punct de vedere administrativ, capitala franceza este impartita intr-un numar de 20 de arondismente dispuse spiralat, primul aflandu-se in centrul orasului.

Ca turist in Paris este bine de stiut ca acesta este deservit de trei mari aeroporturi , de departe cel mai mare fiind vestitul Charles de Gaulle, localizat in partea de nors a metropolei. Fiind unul dintre principalele noduri aeriene ale lumii, Charles de Gaulle este deservit de nu mai putin de trei terminale, legatura intre acestea fiind realizata cu un tren pus la dispozitia calatorilor gratuit. Legatura intre aeroport si capitala este asigurata de trenul RER. Un bilet costa aproximativ 8.4 euro iar calatoria pana in Gare du Nord dureaza aproximativ jumatate de ora.

Aflat in sud-estul Parisului, Paris Orly este cel de al doilea mare aeroport ce deserveste Orasul Luminii. Distanta de aici pana in oras se poate parcurge in apoximativ 40 de minute, cel mai facil mod fiind transportul cu autobuzele.

Cel de al treilea aeroport, Beauvais, opereaza mai mult curse low cost. De aici in oras se poate ajunge in aproximativ o ora.

Odata ajuns aici, cel mai comod mijloc de locomotie este metroul, Parisul avand o retea metropolitana extrem de bine pusa la punct, existand nu mai putin de 16 magistrale care asigura o legatura facila intre principalele puncte ale localitatii.

Atractii turistice in Paris:

Monumente:

Turnul Eiffel. Cu cei 7.000.000 de vizitatori anuali, celebul turn al lui Gustave Eiffel este de departe cel mai vizitat obiectiv turistic atat parizian cat si din lume.

Sorbona. O alta atractie turistica importanta, odata ajuns la Paris. Faimoasa Universitate cu o istorie de cateva secole este deasemenea deschisa vizitarii.

Arcul de triumf. Un alt monument celebru situat in centrul Place de l Etoile.

Pe Ile de la Cite puteti vizita si admira maiestuoasa Catedrala Notre Dame de Paris.

 

Muzee:

Luvrul. Celebrul muzeu adaposteste o imensa colectie de opere de arta dintre care atractiile principale sunt bineinteles potretul Monei Lisa si statuia lui Venus din Milo.

Centrul Georges Pompidou, unde puteti admira atelierul lui Constantin Brancusi.

Alte atractii pariziene: Musee Picaso, Musee du Montparnasse, Muzeul Orsay

Una dintre modalitatile cele mai ieftine de a viziona peste 70 de muzee si obiective turistice din Paris este achizitionarea unui Paris Museum Pass, un tichet preplatit cu o valabilitate de 2.4 si 6 zile. Avantajul acestui permis este ca acesta are o perioada de valabilitate nelimitata, putand fi achizitionate in avans. Cu acest permis in buzunar, mai aveti marele avantaj ca nu veti ma sta la coada pentru vizitarea unui obiectiv, avand prioritate. In plus, numarul de vizite sunt nelimitate.

Alte articole despre:

Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii