Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Reguli de aur pentru o vacanta de vis

Miercuri, 02 Decembrie 2009    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email
Reguli de aur pentru o vacanta de visConcediul este pentru noi toti un moment de respiro, o vacanta binemeritata dupa un an de munca si de aceea trebuie sa profitam din plin de el. Vacanta de vis exista cu siguranta si daca vei sti sa respecti cateva reguli care iti vor ingadui sa te recuperezi pe deplin, vei simti ca ai avut intr-adevar parte de ea. Timpul liber din concediu trebuie folosit astfel incat sa te odihnesti cu adevarat si nu sa te intorci din vacanta mai obosita decat ai plecat.

Intra treptat in atmosfera de vacanta !

Nu pleca in vacanta inca din prima zi de concediu, ci lasa-ti un ragaz de cel putin o zi inainte de a lua startul spre libertate. Bineinteles, problemele de serviciu nu au ce cauta cu tine in vacanta, asa ca ia-ti gandul de la treburile ramase nerezolvate
sau ceea ce te asteapta la intoarcerea din concediu, asta daca vrei sa te relaxezi cu adevarat.

In plus, nu degeaba se spune ca “ziua buna incepe de dimineata”, asa ca schimba-ti inceputul de zi cu ceva ce-ti va da energie si buna-dispozitie pentru tot restul zilei, si anume exercitii de relaxare, precum gimnastica sau stretching, facute inainte de micul dejun.

Nu-ti umple vacanta cu prea multe activitati, dar nici nu sta fara sa faci nimic !

Exista persoane care in vacanta au prea multe activitati si se intorc la munca mai obosite decat au plecat sau, dimpotriva, nu fac nimic, stau toata ziua si se “relaxeaza”. Nu dormi toata ziua (si nici nu transforma noaptea in zi) ci ocupa-te de tine, facand lucruri pe care pana acum le amanai din lipsa de timp. Ingrijeste-ti trupul, asculta muzica, joaca jocuri relaxante de societate (carti, domino, remmy si altele) si contempleaza natura, pentru ca apropierea de firescul naturii iti va imblanzi spiritul si totodata ti va da energie.

Bucura-te in tihna de micul dejun, pentru ca acum nu mai exista posibilitatea de a intarzia la serviciu si iesi impreuna cu familia sau prietenii la o terasa sau la iarba verde, la un gratar. Chiar daca mergi cu sotul si copiii in vacanta, lasa-ti timp si pentru activitati individuale, separate, pentru ca viata de familie te oboseste.

Este momentul pentru tot ce nu aveai niciodata timp !

Vacanta este momentul perfect pentru curatarea organismului de toxine sau tinerea unei usoare diete alimentare. Nu mai poti da vina pe stilul tau de viata si lipsa timpului pentru a manca sanatos si corect. Nu trebuie sa te infometezi, mananca din toate, dar cate putin.

Este momentul sa stai toata ziua la soare si sa te bronzezi, sa-ti vizitezi prietenii sau rudele mai indepartate, sa iesi cu rolele in parc, sa faci jogging, sa incerci o reteta noua, sa vezi un film nou sau sa vizitezi un loc in care ti-ai dorit intodeauna sa ajungi (asta in functie de bugetul alocat vacantei).

Lasa un timp de cel putin doua zile intre venirea din vacanta si reluarea serviciului si nu incepe munca in forta, ideal fiind sa mergi la lucru intr-o zi de miercuri sau joi, astfel incat weekendul ce urmeaza sa te reobisnuiasca treptat cu ceea ce te asteapta pana la concediul viitor.
( 1 Vote )

Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii