Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Vacanta de vis in Lisabona cea colorata

Marţi, 08 Noiembrie 2011    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

vacanta de vis in Lisabona cea colorataLisabona, portul fermecator aflat pe 7 coline, este pe cale sa devina una dintre cele mai in voga destinatii insorite din Europa. Veti fi cu siguranta fascinati si uimiti datorita mozaicului sau de culori vii, incepand cu galbenul tramvaielor si pana la albastrul placilor de ceramica “azulejos” care sunt sublimate de o exceptionala luminozitate. Puteti sa ii strabateti stradutele pavate pe jos sau cu tramvaiul, in cautarea celui mai frumos parc sau cautand locul cu cea mai frumoasa priveliste. Seara lasati-va cuprinsi de nostalgie asculatand sunetul chitarelor de la Senor Vinho in cartierul Lapa.

Terasele. Sunt o mie de lucruri pe care le puteti vedea in Lisabona, si totusi, o singura dorinta este cea mai puternica, aceea de a va bucura de soarele temperat de briza atlantica  dulce pe una din terasele orasului. Este o activitate pe care nu trebuie sa o ratati, deoarce oamenii din Lisabona sunt cunoscuti drept mari vorbareti.

Ce puteti vizita. Punctele de interes majore din Lisabona sunt repartizate intre doua zone geografice destul de departe unul de altul: centrul orasului si Belem. Va puteti incepe vizita orasului cu vechiul cartier al orasului. Este vorba despre Alfama care se afla in partea de Est. Ideal ar fi sa incepeti vizita cu Castelul Saint Georges care se afla pe o colina. Mai puteti vizita Praca Do Comercio care se afla in Baixa. Belvederea din Graça, care ofera la umbra Pinilor pinea o panorama incredibila asupra orasului Lisabona, de la Castelul  Sao Jorge si pana la Marea Paille unde Raul Tajo se varsa in Oceanul Atlantic. Nu ezitati sa explorati orasul si sa descoperiti terasa voastra preferata, secreta sau la vedere.

Atunci cand vizitati Lisabona neaparat trebuie sa gustati “bica” – cafea espresso, la Chiado, cartierul celebrului poet portughez Fernando Pessoa. Cafeaua espresso trebuie neaparat sa fie insotita de o Tarta cremoasa servita calda  – Pastel de Nata – presarate deasupra cu scortisoara sau zahar tos. Un loc ideal unde va puteti delecta cu aceste lucruri este Antigua Confeitaria de Belem, deschisa din 1837. Aceasta se afla in Belem la 6 km de centru. Aceasta patiserie cu peretii in intregime pavati cu azulejos reda perfect ambianta vechilor saloane de ceai portugheze.

Va puteti caza atunci cand vizitati Lisabona la Lapa Palace, care este situat pe colina Lapa. Acesta este o veche casa particulara din secolul XIX, care a fost transformata intr-un hotel modern si foarte confortabil. Acesta este un veritabil hotel din marmura cu fantani foarte frumoase. Hotelul are o piscina foarte mare marginita de palmieri si ofera o priveliste impresionanta asupra raului Tajo. Un lux rafinat!

Lisabona este un oras care a stiut sa imbine traditia cu modernitatea. Aici veti gasi tot ceea ce cautati: cultura, distractie, sport, evenimente, placerea si arta de a trai. Lisabona este de o diversitate extrema, de o bogatie culturala, cu un patrimoniu si cu o bogatie naturala exceptionale. Este un oras care va satisface toate asteptarile si toate dorintele. Lisabona este un oras pe care trebuie neaparat sa il vizitati sau macar sa visati la el!


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii