Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Intrebari frecvente la interviul de angajare

Joi, 20 Ianuarie 2011    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Intrebari frecvente la interviul de angajareAi aplicat la job-ul dorit, cv-ul tau a atras atentia angajatorului si esti sunat pentru interviul de selectie. Daca si deja experienta interviurilor anterioare stii probabil ce intrebari sunt in general preferate de angajatori insa niste raspunsuri la intrebarile – cheie, pregatite dinainte, iti vor spori sansele de reusita, mai ales daca este primul tau interviu.

Vorbiti-mi despre dumneavoastra. Numiti-mi cateva calitati si cateva defecte care va caracterizeaza

Poti incepe cu mentionarea studiilor terminate, ce ai facut in cadrul jobului anterior sau actual, facand legaturi intre experienta profesionala si responsabilitatile postului pentru care esti la interviu. Adapteaza punctele tale tari si punctele slabe la activitatile cerute de job si evita ca in mentionarea punctelor slabe sa folosesti clisee de raspunsuri precum „consider ca este un defect sa fiu migalos si sa muncesc prea mult” sau „sunt perfectionist”, mai ales daca nu te caracterizeaza. Oricum, nici prea multa sinceritate nu este recomandata atat timp cat defectele te-ar putea indeparta definitiv de jobul dorit.

De ce ati plecat/vreti sa plecati de la ultimul loc de munca?

Lipsa posibilitatilor de avansare in cariera sau incompatibilitatea activitatii desfasurate cu obiectivele personale pot fi posibile raspunsuri. Esential este sa nu dai de inteles ca nu-ti place sa muncesti sau ca iti schimbi des locul de munca din diferite motive personale.

Preferati sa lucrati in front-office sau preferati activitatile de back-office?

Fiecare tip de activitate necesita niste cerinte si abilitati specifice, de exemplu pentru activitatile de front-office (ghiseu, receptie etc.) sunt esentiale abilitati de comunicare, usurinta in stabilirea relatiilor interumane si altele, ceea ce poate crea dificultati unei persoane mai timide. Mentioneaza ca nu ai dificultati de adaptare in niciuna din cele doua situatii si ca abilitatile tale principale se potrivesc mai bine segmentului de activitati pe care le implica postul.

De ce considerati  ca sunteti persoana potrivita pentru acest post?

Foloseste-te de cunostintele tale despre firma/companie, pe care trebuie sa ti le insusesti in prealabil, si subliniaza potrivirea ta cu jobul respectiv. Arata ca te caracterizeaza indeplinirea principalelor responsabilitati pe care le presupune jobul.

Doriti sa ne adresati vreo intrebare in legatura cu acest job?

Cele mai multe interviuri de angajare se incheie cu posibilitatea candidatului de a pune intrebari despre post, daca e cazul. Este recomandat sa profiti de aceasta ocazie pentru a afla si alte informatii care nu ti-au fost oferite si totodata pentru a arata angajatorului interesul manifestat pentru job. Evita insa intrebarile referitoare la salariu (dau impresia ca pentru tine conteaza numai banii), sa ceri informatii despre firma, pe care se presupune ca ar trebui sa le stii dinainte de a te prezenta la interviu, posibilitatile de modificare/scurtare a programului de lucru (denota ca nu prea iti place sa muncesti), bonusuri si concediu. Ar fi potrivite intrebari referitoare la viziunea companiei pentru urmatorii ani, structura departamentului din care face parte jobul, daca postul este nou-creat sau, in caz contrar, ce s-a intamplat cu persoana care ocupa inainte jobul respectiv (prin raspunsuri poti afla daca postul e temporar, daca exista posibilitati de avansare sau daca sunt probleme in legatura cu postul pentru care ai fost chemat la interviu).

( 2 Votes )


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii