Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Invatati sa va decodati colegii

Luni, 31 Octombrie 2011    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Invatati sa va decodati colegiiSuntem in preajma lor in fiecare zi, impartim cu ei acelasi birou, avem grija de aceeasi planta din birou, impartim cu ei un fotocopiator capricios… Colegii nostri fac parte din viata noastra  de zi cu zi si credem ca ii cunoastem foarte bine. Dar, totusi, unii isi ascund foarte bine adevaratele intentii. In acest articol am decodat pentru voi 4 tipuri de colege cel mai des intalnite.

Colega numarul 1. Doamna Ambitii afirmate. Cum o puteti recunoaste? Aceasta a ajuns la firma voastra afisand  clar care ii sunt intentiile: ea vrea sa progreseze, sa progreseze si sa progreseze…. Aceasta si-a negociat la sange salariul, care se pare ca e dublu fata de al vostru! Parcursul sau indica faptul ca nu ii este frica sa inceapa de jos ca sa urce apoi in grad. Nu ezita atunci cand trebuie sa isi “suflece manecile” si sa se apuce de lucru, ia cuvantul cu usurinta in timpul reuniunilor ca sa propuna propriile sale idei, care se revarsa din servieta sa. Va intalniti rar cu ea la cantina deoarece nu poate fi prietena cu oricine. Aceasta este foarte eficace si rezolva tone de dosare sau de hartii intr-un timp record. Indice de periculozitate: 5/10. Sigura pe ea si pe competentele sale, acest tip de colega nu trebuie sa lupte cu voi ca sa ajunga cat mai sus. In cel mai rau caz va face sa fiiti complexate, va enerveaza, sau in caz contrar va poate motiva sa fiti cat mai buna.

Colega numarul 2. Doamna Ambitii ascunse. Cum o puteti recunoaste? Super discreta, nici macar nu ati observat cand a aparut la orizont! Si totusi este colega cu zambetul Colgate. Aceasta are o voce blanda, scazuta, pare timida si rare sunt ocaziile in care ia cuvantul in public. In schimb, stie sa asculte. De fapt, aduna informatii care se vor dovedi mai tarziu foarte de folos. Aceasta are o personalitate pasiv-agresiva. Fara sa vedeti, fara sa stiti, aceasta ii trimite pe ascuns mailuri sefului vostru ca sa ii sugereze  niste idei pe despre care voi i-ati vorbit ei deja la cafea si ii arata si unde ati gresit. Nu va avea scrupule si va incerca sa va infunde, si asta intotdeauna cu zambetul pe buze. Indice de periculozitate: 9/10. Acest tip de colega nu este nici pe departe sincera cu colegii, intotdeauna se ascunde in spatele unei masti si face totul pe la spate. Nu este deci deloc usor sa anticipati faptul ca ea  va fi promovata si nu voi! Fiti cu mare bagare de seama!

Colega numarul 3. Doamna Diva. Cum o puteti recunoaste? Aceasta vine la firma la ora 11 dimineata cand voi si ceilalti colegi v-ati saturat deja de munca. Este singura care nu vine sambata la lucru si se pare ca nimeni nu ii poate zice nimic. Dar cum reuseste?  Adoptand o atitudine de star de cand a ajuns la firma, a stiut cum sa se impuna. Trebuie precizat faptul ca si competentele sale ii permit toate acestea. Ea a stiut sa se faca indispensabila, chiar de neinlocuit, convingand lumea ca ea este singura capabila sa rezolve anumite sarcini. Indice de periculozitate: 8/10. Contrar aparentelor, nu este integrata deloc in colectivul de la lucru.

Colega numarul 4. Doamna Impostura. Cum o puteti recunoaste? Nu foarte usor, deoarece face eforturi uriase pentru a-si ascunde incompetenta. Ea stie ca nu e de ea locul sau de munca si face orice pentru a demonstra contrariul. La reuniuni este foarte vaga in raspunsuri, isi schimba foarte repede parerile pentru a fi pe placul cuiva. In cazul unor probleme nu este niciodata vina sa. Este o colega care vorbeste mult, care face foarte multe propuneri, dar care nu se concretizeaza. Indice de periculozitate: 8/10.

Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii