Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Amenajarea Feng Shui a dormitorului

Vineri, 04 Februarie 2011    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Amenajarea dormitorului Feng ShuiDormitorul este spatiul destinat odihnei si relaxarii iar amenajarea acestuia prin aplicarea principiilor Feng Shui te va ajuta sa-ti recapeti fortele si sa te incarci cu energie pozitiva ori de cate ori vei petrece cateva ore in acest loc. Toate regulile din Feng Shui privind amenajarea dormitorului au ca scop principal stimularea fluxului de energie vitala Chi/Qi si eliminarea energiei negative, de aceea urmatoarele sfaturi vin in crearea unui dormitor armonios.

Se stie ca dezordinea, mizeria si aglomeratia sunt dusmanii Feng Shui, distrugatorii energiei vitale, asa ca, in primul rand, aveti grija ca dormitorul sa fie mereu curat si aerisit. Pentru ca energia sa nu stagneze sau sa circule in mod haotic, eliberati dormitorul de toate obiectele vechi, care nu va mai sunt utile, precum si sifonierul de hainele pe care nu le mai purtati. Dupa aceasta curatenie, reamenajati dormitorul tinand cont de celelalte principii de baza in Feng Shui.

Pozitionarea dormitorului in raport cu restul casei este unul dintre aceste principii. Avand in vedere ca aceasta camera este destinata in primul rand odihnei, dormitorul trebuie pozitionat cat mai departe de usa de la intrarea in locuinta. Calitatea somnului este deasemenea foarte importanta, pentru ca de acesta depinde eliberarea de stres si succesul zilei urmatoare.

Un pat incapator, pozitionat astfel incat fluxul de energie vitala sa circule corespunzator, te va ajuta sa te relaxezi si sa atragi asupra ta energia pozitiva. Patul nu trebuie asezat langa fereastra sau langa usa, si nici pe traiectoria liniei care uneste aceste doua elemente ale incaperii. Este de preferat ca in dormitor sa detii controlul vizual asupra zonei usii, fapt care-ti va oferi o senzatie de siguranta. Pentru a-ti proteja Chi-ul interior aseaza deasupra patului o tablie rotunda (sau cel putin cu marginile rotunde), eventual pe care sa fie inscriptionate cateva simboluri norocoase.

Oglinda este un alt obiect de care trebuie sa se tina seama in amenajarea dormitorului. Aceasta reflecta si perturba aura umana, precum si energia vitala, de aceea nu trebuie pozitionata in fata usii, a ferestrelor ori in fata sau in spatele patului, pe care nu trebuie nicidecum sa reflecte. Pe timpul noptii oglinda trebuie acoperita cu o panza groasa.

O planta, nu mai inalta de un metru, este bine-venita in dormitor, pentru purificarea aerului si prevenirea stagnarii energiei in colturi, daca este asezata intr-un astfel de loc. Orice element care poate cauza stres emotional sau agitatie, precum cele care amintesc de serviciu (mape, agende si alte acte) ori de alte evenimente neplacute (fotografii care redau un moment trist al vietii), nu are ce cauta in dormitor. Alegeti insa fotografii si peisaje care va bine-dispun, va calmeaza si va relaxeaza.

Cat despre electonicele din dormitor, „distrugatoarele” somnului linistit si ale vietii de cuplu conform Feng Shui, asezati in apropierea acestora o planta pentru a absoarbe energia negativa si acoperiti-le pe timpul noptii cu un material gros.
( 1 Vote )

Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii