Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Este dieta vegetariana cea mai buna solutie?

Duminică, 18 Noiembrie 2012    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

In ultima perioada de timp, dietele vegetariene castiga din ce in ce mai multi adepti in intreaga lume din cauza modului sanatos de alimentatie pe care il reprezinta.

Dieta vegetariana isi are radacinile in India antica. Chiar si in ziua de astazi pe teritoriul Indei peste 40 % din oameni sunt vegetarieni din cauza religiei, pe cand in Europa doar 6 procente au adoptat un asemenea stil de viata.

In anul 1847, in Marea Britanie se infiinteaza prima societate vegetariana din lume care incearca sa demonstreze ca se poate duce o viata normala si chiar mai sanatoasa si fara consumul de carne si ca acest stil de viata nu are efecte nesanatoase asupra organismului uman.

Tot in Marea Britanie, dar mult mai recent, s-au facut niste studii si s-a ajuns la concluzia ca daca IO-ul unui copil este mai ridicat sunt foarte mari sanse ca el sa adopte un stil de viata vegetarian atunci cand va deveni adult.

Se spune ca o dieta strict vegetariana va aduce in mod sigur carente de calciu in organism, fapt pentru care multi opteaza pentru o dieta lacto-ovo-vegetariana. Nu este adevarat, exista plante, cum ar fi brocolli care au un continut suficient de calciu pentru buna functionare a organismului.

Pe langa efectele benefecice asupra sanatatii organismului, dieta vegetariana are si unele efecte interesante asupra oamenilor. De exemplu s-a observat ca barbatii care adopta acest gen de alimentatie au mai mult sex-apeal decat cei care mananca si carne.

In urma unor calcule de ordin statistic s-a demonstrat ca femeile adopta mult mai des acest tip de alimentatie. Ele au cu 50 % mai multe sanse sa devine vegetariene decat barbatii.

In mod paradoxal, cu toate ca numarul vegetarienilor este in crestere, cantitatea de carne consumata la nivel planetar a crescut in ultimii 50 de ani cu 400% si este in continua crestere.

Foarte multi oameni faimosi din toate categoriile au adoptat acest regim alimentar. Amintim pe Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Henry Ford, Paul McCartney - Beatles, Ozzy Osbourne, Sinead O’Connor sau Brad Pitt.

Ca si curiozitate trebuie amintit ca Adolf Hitler a devenit si el vegetarian si a prezis ca intreaga lume va deveni asa la un moment dat. El credea ca toata puterea lui I se trage de la acest gen de viata foarte sanatos pe care la adoptat.

In cazul in care vrei sa adopti un regim alimentar strict vegetarian trebuie sa fi foarte atenta la ce o sa consumi din cauza ca poti avea la un moment dat mari probleme din cauza unor deficiente de substante necesare organismului tau.

Proteinele, de exemplu le vei gasi in cantitati foarte mici in vegetale si trebuie sa sti si sa consumi cereale si legume uscate cum ar fi fasolea si mazarea.

Diabeticii, in cazul dietelor vegetariene, dau rezultate foarte bune in ameliorarea bolii din cauza scaderii nivelului de zahar din sange.

Exista multe pareri pro si contra acestui stil de viata, dar in mod sigur copiilor pana la varsta pubertatii nu le este indicata sa devina vegetarieni, la fel si femeilor insarcinate.


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii