Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook
Bun venit, Vizitator
Vă rugăm să vă autentificaţi sau să vă înregistraţi. Aţi uitat parola?

Sindromul Down
(1 vizualizează) (1) Vizitator
Du-mă josPagina: 1
Topic: Sindromul Down
#1586
Utilizator absent Gen: Feminin  calipso1
Senior Boarder

Apăsaţi aici pentru a vedea profilul utilizatorului Reşedinţă: Slobozia
Mesaje: 75
Karma:0
Sindromul Down acum 7 ani, 7 luni
Sindromul Down (trisomie 21) reprezintă o afecțiune cromozomială (o afecțiune din naștere, care este prezentă la copil încă din momentul conceperii) cauzată de prezența unui cromozom 21 suplimentar. Cromozomii sunt structuri microscopice prezente in fiecare celulă din fiecare țesut al organismului. Ei poartă planul tuturor caracteristicilor pe care le moștenim. Acest plan este purtat sub forma un mesaj codat prezent într-o substanță chimică denumită ADN. La om, sunt 23 de perechi de cromozomi în fiecare celulă, 46 în total. Un set de 23 de cromozomi se moștenește de la tată iar celălalt set de 23 de la mamă.

În 1959, geneticianul de origine franceză, profesorul Jérôme Lejeune, a descoperit că sindromul Down era cauzat de prezența unui cromozom 21 în plus, rezultând astfel un număr total de 47 de cromozomi în loc de 46.

Un „Sindrom” reprezintă o suită de semne și caracteristici. Denumirea „Down” provine de la medicul englez, John Langdon Down, primul care a descris acest sindrom în anul 1866, cu aproximativ 100 de ani înainte ca acest cromozom suplimentar să fie descoperit. În fiecare zi, în Regatul Unit al Marii Britanii se nasc între unul și doi copii cu sindrom Down, ceea ce înseamnă că un copil dintr-o mie suferă de acestă afecțiune. În România nu există o statistică, dar având în vedere faptul că la nivel modial incidența este de aproximativ 1-800 nașteri, se poate estima că sunt în jur de 30.000 de persoane cu trisomie 21.

Toate persoanele cu Sindrom Down prezintă un anumit grad de dificultate de învățare (retard mental). Gradul de dizabilitate diferă de la o persoană la alta și este imposibil de apreciat în momentul nașterii cât de grav va fi.
Pentru a putea posta un mesaj este necesar sa va autentificati.
#1702
Utilizator absent Gen: Feminin  calipso1
Senior Boarder

Apăsaţi aici pentru a vedea profilul utilizatorului Reşedinţă: Slobozia
Mesaje: 75
Karma:0
Re: Sindromul Down acum 7 ani, 7 luni
Nu mai stie nimeni nimic in plus? Nu cunoasteti cazuri?
Pentru a putea posta un mesaj este necesar sa va autentificati.
#1722
Utilizator absent Gen: Feminin  Mihaela
Moderator

Apăsaţi aici pentru a vedea profilul utilizatorului Reşedinţă: Galati
Mesaje: 535
Karma:5
Re: Sindromul Down acum 7 ani, 6 luni
Dincolo de explicatiile medicale, Sindromul Down inseamna, din pacate, o suferinta pe care cu greu o putem reda in cuvinte. Acesti copii au nevoie in permanenta de ingrijire si afectiune, sunt dependenti practic de familie.
Copii cu sindrom Down sufera de dezvoltare intarziata, au o inteligenta scazuta sau, ceea ce este mai grav, retard sever, iar 50% dintre ai au grave afectiuni la inima.
Din cauza dificultatii de a comunica sau a-i intelege pe cei din jur, de multe ori copii cu Sindrom Down dezvolta probleme de comportament.
Pe langa tratamentul medicamentos, afectiunea si rabdarea parintilor este foarte importanta si ii ajuta enorm de mult. Au si fost cazuri in care, cu mult efort, multa rabdare si multa dragoste, copii cu Sindrom Down au reusit sa se dezvolte normal si sa devina adulti sanatosi, cu o viata si o cariera absolut normala.
Binele pe care îl faci astăzi, oamenii îl vor uita mâine...
Fă bine, oricum.
Pentru a putea posta un mesaj este necesar sa va autentificati.
#2011
Utilizator absent   raven84
Platinum Boarder

Apăsaţi aici pentru a vedea profilul utilizatorului
Mesaje: 409
Karma:4
Re: Sindromul Down acum 7 ani, 6 luni
Este dificil sa te pui in pielea unor parinti ce se confrunta cu problema asta. Probabil ca multi ar fi tentati sa renunte la copil, sa il dea spre adoptie. Insa cei care isi pastreaza copilul sunt cu adevarat parinti si merita tot suportul comunitatii.
Pentru a putea posta un mesaj este necesar sa va autentificati.
Du-mă susPagina: 1
Forum FemeiOK.rodescărcaţi ultimele mesaje direct pe desktop-ul dumneavoastră

Ultimele comentarii