Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Cultivarea plantelor aromatice

Marţi, 01 Noiembrie 2011    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Cultivarea plantelor aromatice Miros bine si dau un gust minunat mancarurilor noastre. Este vorba despre plantele aromatice care sunt foarte la moda! Iata cateva sfaturi despre cultivarea lor.

Amplasare. Plantele aromatice iubesc lumina dar nu si caldura. Locul ideal pentru ele: aproape de fereastra. Si cum nu iubesc deloc frigul, iarna le puteti tine in bucatariile voastre iar primavara le puteti scoate pe balcon.

Un mic truc: cel mai indicat este asezati intr-o jardiniera Rozmarinul, Angelica sinensis si Dafinul in mijloc, deoarece acestea cresc mult in inaltime. Pe toate acestea le puteti inconjura de Menta sau de Busuioc.

Udare. Adesea acestea sunt atat de apropae de chiuveta din bucatarie incat suntem tentati sa le udam in fiecare zi. Evitati insa sa le udati zilnic, deoarce veti risca sa le inundati. Iarna ajunge daca le udati o data la doua sau la trei zile. Vara udati-le mai des cand este mai cald. Acum este recomandat sa le udati in fiecare zi.

Bine de stiut: unele plante aromatice nu au nevoie de  atat de multa apa. Acestea sunt dafinul si salvia. Trebuie sa va documentati foarte bine inainte si sa stiti care sunt caracteristicile pentru fiecare in parte.

Plantele aromatice trebuie sa fie tunse in fiecare an primavara pentru ca planta sa creasca cat mai mult si pentru a o debarasa de crengile inutile. Dar in orice anotimp puteti sa ciupiti plantele ca sa favorizati cresterile laterale si indesirea frunzelor.

Bine de stiut: puteti sa ciupiti menta, oregano, busuiocul, salvia sau cimbrul de gradina. In ceea ce priveste arborii aromatici, cum ar fi cimbrul, rozmarinul, este indicat sa asteptati pana infloresc inainte sa le scurtati.

Cum sa uscati plantele aromatice. Culegeti plantele inainte sa infloreasca. Dupa aceea treceti-le sub apa apoi scurgeti-le pe un prosop fara sa le frecati. Asezati-le intr-o incapere intunecoasa, uscata si bine aerisita. O alta metoda prin care puteti sa le uscati: inveliti frunzele ierburilor aromatice in muselina. Introduceti-le apoi un minut in apa fiarta. Puneti-le apoi in cuptor si lasati-le o ora la o temperature de 40 de grade Celsius.

Bine de stiut: ierburile uscate se conserva mai bine in cutii ermetice ferite de lumina si de caldura.

5 plante aromatice indispensabile pentru casa voastra. Mararul. (Anethum Graveolens). Aceasta planta aromatica poate atinge o inaltime de pana la un metru si are niste flori frumoase galbene reunite ca intr-un buchet. Mararul se poate folosi drept condiment si sub forma de decoct.

Busuiocul. Busuiocul cu frunzele mari  este o planta foarte aromata. Substantele sale aromatice sunt digestive. Busuiocul este aliatul ideal al bucatariei mediteraneene.

Arpagicul. Este foarte apreciat in salate si in omlete. Are o savoare asemantoare cu cea a usturoiului. Usturoiul este foarte bogat in vitamine si are proprietati digestive.

Tarhonul. Aroma tarhonului se potriveste foarte bine cu carnea de pasare, de peste si cu ouale. Tarhonul are proprietati digestive si antiseptice.

Patrunjelul. Este cea mai cultivata planta aromatica. Este si foarte bogata in vitamina C. Folosita in bucatarie acesta aduce o nota de prospetime felurilor de mancare, in special salatelor.


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii