Imprimare |  Close this window

Busecca

Ingrediente
500 gr burta de vita
2 morcovi
1/2 radacina telina
2-3 linguri orez
1 ceapa
1-2 catei de usturoi
sare
piper
cateva frunze de patrunjel
2 linguri unt
2-3 linguri bulion
Ingrediente principale
Timp preparare
135  minute
Complexitate
Medie
Numar de portii
4
Reteta adaugata de
Busecca

1. Ca sa va vina mai usor sa preparati busecca cumparati burta de vita prefiarta si taiata fideluta.

2. Ceapa se curata si se taie fideluta, usturoiul se taie marunt, morcovii rondele, telina se taie felii subtiri sau se da pe razatoarea mare.

3. Untul se pune intr-o tigaie pentru prajit, se topeste si se adauga apoi in aceasta ordine: ceapa care se caleste pana devine aurie, usturoiul si se lasa pana se inmoaie putin, rondelele de morcovi, telina data pe razatoare, bulionul si fasiile de burta de vita.

4. Toate ingredientele de mai sus se lasa cateva minute sa se inabuse in tigaie, apoi se toarna peste ele 1.5 l apa (daca vreti ca busecca sa aiba un gust si mai bun folositi supa de carne strecurata), se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc domol 1.5-2 ore.

5. Orezul spalat bine se adauga in busecca spre final, se verifica de sarat, se pune piper dupa gust si se mai da in 2-3 clocote.
Busecca se serveste calda, cu parmezan ras deasupra si cateva frunze de patrunjel, sau cu sos de smantana facut separat.

Imprimare |  Close this window