Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

3 produse miraculoase din mare

Joi, 13 Octombrie 2011    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

3 produse miraculoase din mareAgar – agarul – un aliat pentru silueta ta. Numele acestui gelifiant vegetal provine din malaeziana, insemnand “gel obtinut din niste alge rosii”, aceste alge fiind originare din Japonia. Acest gelifiant 100% natural se prezinta sub forma de filamente sau sub forma unei pudre fine albe din care se pot realiza diferite retete, cum ar fi spuma, crema sau inghetata. Acesta poate inlocui cu success gelatina sau ouale, deoarece este de opt ori mai gelifiant  decat gelatina.

In Japonia, acest produs care a fost descoperit in secolul al XVII-lea, este folosit in anumite patiserii sub forma de Tokoroten sau sub forma de bulion de alge. Agar – agarul poseda numeroase calitati nutritionale extrem de interesante. Contine foarte putine calorii si din aceasta cauza poate fi digerat foarte usor. Este si foarte bogat in minerale, Cum ar fi calciul sau fierul, are numeroase proprietati laxative, ideale pentru problemele intestinale. Textura sa mucilaginoasa favorizeaza eliminarea toxinelor. Agar – agarul este recomandat intr-o cura de slabire datorita fibrelor sale solubile care inlatura senzatia de foame.

Algele – un atu pentru sanatate 100% naturale. In Asia algele sunt consummate de peste o mie de ani. Algele de apa dulce sau de apa sarata sunt parte integranta din traditia culinara a populatiei din China, din Japonia, din Polinezia, Hawaii si chiar Siberia. Acestea sunt niste concentrate care au multiple binefaceri asupra noastra, asupra sanatatii noastre si sunt utilizate in alimentatie sub forma de complemente alimentare sau aditivi. Algele comestibile sunt clasate pe culori: verzi, rosii si  brune. Cele mai consumate alge sunt: Alga dulse, Alga mousse d’Irlande, Alga “fir de par”, si laptuca de mare. Aceste alge sunt foarte bogate in oligo-elemente, cum ar fi magneziul sau iodul. Sunt si niste surse importante de vitamine, in special cele din grupa B, dar si in vitamina C, indispensabila pentru a ne proteja impotriva maladiilor virale. Alegele contin si fibre si proteine vegetale, reduc senzatia de foame si sunt recomandate pentru femeile insarcinate, cele care alapteaza si pentru persoanele in varsta.

Plasma marina de Quinton -un aliat pentru corpul nostru. Plasma de Quinton a fost descoperita de catre Rene Quinton, pe la sfarsitul secolului al XIX-lea. Acesta era foarte pasionat de stiinta si vroia sa stie cum a aparut viata pe pamantul nostru. El era convins ca viata a inceput in mare, ceea ce l-a determinat sa faca mai multe experiente. De-a lungul studiilor sale, el a demonstrat ca plasma marina si ca lichidul fiziologic al omului sunt foarte asemanatoare. Virtutile terapeutice ale marii cu siguranta ca nu mai trebuie sa fie demonstrate. Pentru a ii pastra proprietatile, Quinton a pus la punct o metoda de tratare a apei de mare. El a creat in acest fel o apa de mare izotonica care contine concentratii de minerale care sunt identice cu lichidele noastre fiziologice. Plasma de Quinton se comercializeaza din anul 1907, fiind ideala in cazul anumitor carente de minerale si de oligolelmente, in cazul unor diareei, stari de voma sau pentru probleme digestive.

In dermatologie, plasma este utilizata pentru anumite probleme ale pielii, cum ar fi eczeme sau psoriazis.


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii