Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Despre facebook si altele

Luni, 06 Februarie 2012    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Despre facebook si alteleAnul trecut cercetatorii s-au hotarat sa puna utilizatorii de internet sub microscop si au aflat ca peste o treime din populatia Terrei a folosit internetul in anul precedent, asta reprezentand peste 2,1 miliarde de internauti. Din acestia peste un miliard au cont de Facebook sau Twitter unde sunt activi zilnic peste trei sferturi din acestia. Acelasi studiu arata ca peste 95% din cei care au retele de socializare sunt dependenti de acestea si le verfica de cel putin o data  pe zi. In ultimul timp retelele de socializare devenind parte importanta din viata noastra ne ocupa din ce in ce mai mult timp si studiile intaresc afirmatia ca acestea au efecte negative asupra creierului uman.

Retelele de socializare ne imping si ne obisnuiesc sa folosim propozitii scurte sau cateodata cateva cuvinte care nu se leaga intre ele, astfel creativitatea noastra are de suferit, deoarece nu ne mai obisnuim sa formam fraze lungi in care sa ne exprimam in intregime si corect ideile.

In ciuda faptului ca  mare parte suntem constienti de efectele negative a acestor retele, continuam sa postam mesaje scurte sau povesti intregi rezumate in doua trei cuvinte. Si imaginile reprezinta o alternativa pentru cei care nu vor sa mai povesteasca celorlalti o poveste, considerand ca e este destul, ceea ce va duce la probleme de exprimare pe viitor.

Un alt efect advers a acestor retele de socializare este scaderea capacitatii de memorare si scaderea capacitatii de atentie, care scade de la 12 minute la 5 secunde pentru cei care folosesc aceste retele de socializare.

Nu este cea mai indicata ideea sa postati chiar tot ce faceti pe Facebook sau Twitter, deoarece veti deveni vulnerabili in fata infractorilor, ceea ce cu siguranta nu isi doreste nimeni. Prin intermediul acestor retele se pot sparge deasemenea conturi bancare, daca nu stim cum sa pastram informatille personale doar pentru noi si nu sa le impartim cu „prietenii” din lista. Atunci cand postezi ca esti plecat in vacanta cu toat afamilia sau stai peste program la serviciu, nu faci altceva decat sa oferi informatii valoroase posibililor infractori.

Cei mai vulnerabili la retelele de socializare  Facebook si Twitter sunt tinerii, care sunt in curs de dezvoltare, iar cercetatorii de la Universitatea din California de Sud spun ca acestia nu se vor putea dezvolta in conditii normale. Tinerii continua sa socializeze din ce in ce mai mult pe internet si din ce in ce mai putin in oras la o inghetata sau la o plimbare prin parc. Creierului uman ii este necesar mau mult timp pentru a procesa emotiile percepute de la cei din jur, timp care nu este oferit atunci cand comunici pe internet.

Utilizatorii tineri se vor invata sa devina din ce in ce mai vulnerabili si nu vor invata sa perceapa si sa inteleaga corect sentimentele celor din jur daca acesta nu interactioneaza corect cu cei din jur.

Cu toate acestea fiind spuse trebuie sa stiti ca oamenii de stiinta nu descurajeaza folosirea retelelor de socializare, ci incurazjeaza folosirea acestora cu moderatie si intr-un mod constructiv.


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii