Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Lucruri la care femeile sunt mai bune decat barbatii

Vineri, 26 Octombrie 2012    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Lucruri la care femeile sunt mai bune decat barbatiiLucruri la care femeile sunt mai bune decat barbatiiStudiile recente facute de catre specialisti  arata ca femeile sunt mai bune la unele activitati decat barbatii. Asa ca in cele ce urmeaza mai jos va voi prezenta cateva  din calitatile femeilor, care par sa fie mai dezvoltate decat  la reprezentatii sexului opus.

Femeile invata si memoreaza mai bine decat barbatii. Cercetatorul Simone  Kruger a prezentat de curand un studiu conform caruia femeile au capacitati de memorare si de invatare mai dezvoltate decat a barbatilor, deoarece ele isi impartasesc  trairile si experientele si asta le face mult mai perceptive, pe cand barbatii sunt mult mai rezervati in ceea ce priveste experientele personale.

Femeile mananca mai sanatos decat barbatii. Un studiu realizat de o universitate din Minnesota  pe 14000 de americani a aratat ca femeile in dorinta lor de a avea o silueta frumoasa,mananca mult mai sanatos decat barbatii care au obiceiul sa consume produse fast-food si alte produse nesanatoase.

Femeile rezista mai bine la stres. Un studiu  publicat in revista  Psychological Review arata diferente de comportament  , legate de  modul in care barbatii si femeile fac fata la stres. Se pare ca si In acest caz  firea sociabila a femeilor le ajuta sa treaca peste situatile stresante , deoarece ele cauta suport in societate, pe cand barbatii prefera sa indure singuri problemele.

Femeile conduc mai bine decat barbatii. Desi  se vehiculeaza altceva si anume ca femeile sunt niste soferi mai neandemanatici decat barbatii, studiile dovedesc contrariul. Barbatii sunt expusi cu 77% mai mult unui accident de masina deoarece sunt mai siguri pe ei, pe cand femeile sunt mai atente si conduc prudent.

Femeile gandesc mai repede decat barbatii. Daca timpul este esential pentru tine, o femeie se va descurca oricand mai bine decat un barbat. Cercetatorii au demonstrat in urma unor teste de inteligenta si a unor intrebari fulger, ca femeile au un timp de reactie mai mic decat cel al barbatilor si astfel ele au aobtinut pe cronometru un timp mai scurt decat cel al barbatilor, care se pare ca se concentreaza mai greu.

Femeile coopereaza mai bine decat barbatii. Cu totii stim ca la locul de munca e nevoie de o buna cooperare pentru ca afacerea sa meraga mai bine si de aceea  cercetatorul  Rolf Kuemmerli alaturi de alti cercetatori arata in urma unui studiu realizat pe 100 de studenti elevetieni  ca femeile coopereaza mult mai eficient decat reprezentantii sexului masculin.

Femeile  comunica mult mai bine decat barbatii. Daca credeai ca femeile vorbesc mult, stai sa vezi acest studiu realizat de doctorul  Louann Brizendine , care arata ca femeile  spun pana la 20.000 de cuvinte pe zi, in comparatie cu barbatii care spun doar 7.000.

Femile sunt niste interprinzatori mai buni decat barbatii. Daca nu credeai deoarece ai vazut prea putine femei care s-au lansat in lumea afacerilor, afla ca femeile lansate in acest domeniu al afacerilor castiga in medie cu 1,4% mai mult decat barbatii, care se pare nu sunt prea inspirati cand vine vorba de investitii.


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii