Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Otita la copii - tratamente care functioneaza

Marţi, 19 Aprilie 2011    Adauga comentariu 1 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Otita la copii - tratamente otitaOtita? Un cosmar pentru cei mici…si pentru parintii lor. Acute sau cronice, acestea apar mai ales iarna.
O afectiune care trebuie luata in serios. Destul de frecventa la copii, mai ales la cei mici, otita, aceasta inflamare a urechii, trebuie luata in serios. Doua tipuri de otita otravesc viata celor mici si celor mari pe timp de iarna: otita medie acuta, dureroasa, si otita seroasa care poate provoca o scadere a auzului. In ambele cazuri nu ezita sa consulti medicul: doar acesta stie in ce circumstante trebuie sa prescrie antibiotice.

Ce este o otita medie acuta? Otita medie acuta este produsa de catre bacterii sau de catre virusi aparand in general ca urmare a unei infectii a tractului respirator superior. O banala gripa este de ajuns pentru a declansa inflamatia. Secretiile se acumuleaza de fapt la nivelul faringelui. Aici se adauga germenii din aer, pe care copilul ii respira si totul se infecteaza! Timpanul devine astfel rosu si bombat.

Cum sa recunoastem simptomele otitei? Otita acuta este dureroasa si se manifesta prin febra, intre 38 si 40 de grade. Micutul plange, mai ales noaptea. Otita acuta are patru stadii: otita congestiva - in cazul acesta timpanul este doar rosu, otita catarala-timpanul este neted si opac, otita purulenta – prin bombarea timpanului se dovedeste prezenta puroiului, otita perforata – perforatia din timpan lasand puroiul sa se scurga la exterior. La copiii sub 2 ani medicul prescrie antibiotice pentru a se evita riscul aparitiei unor complicatii grave precum meningita sau paralizia faciala. La copiii care au peste 2 ani se trateaza doar simptomele complicatiile fiind rare.

Otita seroasa. Este o inflamatie cronica a urechii medii, acumulandu-se lichid in spatele timpanului. Micutul nu se plange de dureri pentru ca nu sufera, nu are febra. De fapt, singurul semn care ar trebui sa ii alerteze pe parinti este scaderea auzului deoarece lichidul se acumuleaza timp de cateva luni in urechea medie impiedicand transmiterea sunetului in interiorul urechii. Daca micutul iti cere de mai multe ori sa repeti ce ai zis sau nu reactioneaza atunci cand il strigi trebuie sa consulti medicul. Otita seroasa se explica printr-o proasta functionare a trompei lui Eustachio. Medicul va prescrie corticoizi pentru a calma infectia combinate cu un antibiotic daca exista o suprainfectie bacteriana. Cortizonul administrat pe termen lung este contraindicat copiilor mici deoarece are un impact negativ asupra cresterii.

Cand otita seroasa persista, favorizand aparitia otitei medii acute, si cand aceasta se traduce printr-un timpan retractat medicii amplaseaza un aerator transtimpanic.

Complicatiile otitei. Complicatiile acute sunt rare daca s-a urmat un tratament adecvat. Complicatiile posibile sunt: paralizia faciala, meningita, labirinita (se manifesta prin varsaturi, ameteli, surditate). In cazul in care exista recidive frecvente, trebuie sa discuti cu medicul care sunt factorii care favorizeaza recidivele: otita seroasa, fumatul pasiv, poluarea,alergii, varsta (intre 6-18 luni), o carenta de fier.

Cum se poate preveni otita? Un prim pas pentru a preveni otita este sa aspirati secretiile din nas inainte de masa si inainte de culcare! Pentru copiii care fac des otita o solutie ar fi efectuarea vaccinului antigripal. Alaptarea este excelenta in prevenirea infectiei la copii.

( 5 Votes )


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii