Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Un antibiotic mai putin cunoscut – Mierea de albine

Joi, 29 Noiembrie 2012    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Efectele terapeutice ale produselor apicole sunt bine cunoscute in toate mediile de foarte mult timp. In ultimile studii s-a demonstrat, ca printre alte nenumarate calitati, mierea se comporta si ca un antibiotic in organismul nostru.

Acest produs al harnicelor albine, pe care il folosim la indulcirea ceaiului sau laptelui, din care facem produse de patiserie si cofetarie savuroase, are pe langa actiunea asupra papilelor gustative si un efect terapeutic pe care multa lume nu il ia in considerare. Din cauza ca are o valoare nutritiva ridicata, mierea este un energizant natural de calitate foarte buna. In compozitia ei se regasesc complexul vitaminic B, vitamina A, C, acid folic si vitamina K. Si la capitolul minerale mierea sta foarte bine. Ea contine fier, magneziu, potasiu, mangan, sodiu, fosfor, cupru etc.

Mierea este de fapt, nectarul pe care albina il culege si il duce in stup pentru prelucrare. Exista mai multe culori de miere (galbena, verde, aurie, maronie sau incolora) in functie de genul de plante de pe care a fost cules nectarul. Poate fi poliflora, in cazul in care au fost folosite mai multe feluri de flori de catre albine, sau monoflora, in cazul in care a fost recoltat polen de pe un singur fel de flori (salcam, floarea soarelui, tei). Mai exista si miere provenita de la pomi fructiferi, miere de padure (provenita de la plantele care cresc in padure), miere de brad si multe altele. In functie de plantele care au fost folosite pentru recoltare, se schimba culoarea si aroma ei.

Mierea se poate extrage in trei metode: direct din fagure, prin scurgere sau prin centrifugare.

Sinuzita tratata de miere cu succes.

In urma cercetarilor s-a demonstrat ca bacteriile vinovate de infectia sinuzitei sunt cel mai bine combatute de mierea de albine. Oamenii de stiinta au aplicat miere pe un biofilm cu bacteriile care provoaca sinuzita. Biofilmul este, de fapt o colonie bacteriana infestata cu bacteriile raspunzatoare de sinuzita. S-a observat cu stupoare ca mierea ataca bacteriile sinuzitei si s-a concluzionat ca cel mai bun remediu impotriva sinuzitei este mierea de albine. Sinuzita se caracterizeaza prin inflamarea mucoasei sinusurilor, purulente nazale, nasul infundat, dureri de cap, ameteli si lipsa mirosului.

Utila in vindecarea ranilor

Cu mult timp inainte, mierea era folosita ca aliment, dar Hipocrate, care este considerat parintele medicinei, era de parere ca mierea te poate ajuta la vindecarea unor boli de natura respiratorie, la afectiunile bolilor gastro-intestinale si la vindecarea ranilor. Datorita efectului ei antibiotic mierea face ca orice leziune sa nu se infecteze si ajuta la vindecarea ei.

Mierea aduce corpului tau un volum de energie demn de luat in seama. Ea contine (pe langa vitamine si minerale) apa, proteine, grasimi, zaharuri, acizi organici, hormoni, etc. De fapt in acest produs apicol se regasesc peste 400 de compusi chimici. Cel mai mare procent din compozitia ei este reprezentat de glucoza, fructoza si zaharoza.

Mierea nu este indicata persoanelor care au diabet zaharat, celor care au alergii de genul anafilaxiei, oamenilor ce sufera de obezitate sau insuficienta pancreatica exocrine sau celor care tin o cura de slabire chiar daca este mult mai usor de asimilat decat zaharul.


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii