Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Fructul de mango

Vineri, 02 Noiembrie 2012    Adauga comentariu 0 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Fructul de mangoFructul de mango,numarandu-se printre cele mai populare fructe din intreaga lume, pe numele sau latin, „Mangifera indica” este denumit si “regele fructelor” tocmai datorita numeroaselor proprietati pe care le are fiind si cel mai consumat fruct in stare cruda de pe planeta.

"Superfructul" mango este bogat in nutrienti, in fibre, antioxidanti, in vitaminele A, C, E, B6, K, in Cu, Potasiu, 17 aminoacizi, Omega 3 si 6, Zinc, pectine, amidon.Acesta este o sursa vitala de mancare la tropice. Un fruct de mango de marime medie poate oferi pana la 15.000 de unitati de vitamina A, suficiente pentru o saptamana intreaga, aceasta vitamina ramanand in corp, fiind benefica ficatului.

Mango abundă în antioxidanţi, este sărac din punct de vedere caloric, dar bogat în vitamine şi minerale. Despre fructul de mango se spune că face parte dintre acele alimente care protejează cel mai bine omul de îmbătrânire prematură.

Un fruct contine peste 3 grame de fibra, care scade nivelul colesterolului dar ajuta si digestia. In plus, studiile au aratat ca ajuta la scaderea in greutate, nu doar datorita fibrei, ci si datorita continutului mare de apa. De asemenea fructul copt ajuta in cazul "orbirii nocturne" datorat deficientei de vitamina A, ajuta contra mancarimilor si uscaciunii ochilor.

Vitamina C. Un mango contine 96% din cantitatea zilnica recomandata de Vitamina C(vitamina care ajuta sistemul imunitar), protejand inima si vederea, asigurand sanatatea pielii, tinand-o tanara mai mult timp.

Vitamina B6. Acest fruct ajuta sistemul imunitar la batranete in special, reduce riscul formarii calculilor renali la femei si previne bolile cardiovasculare. Vitamina B6 imbunatateste si functionarea creierului si diminueaza simptomele premenstruale. 

Vitamina K. Consumarea fructului de mango previne formarea cheagurilor de sange, tinand si oasele sanatoase, diminuand riscul de fracturi. Magneziul continut -magneziul  joaca un rol important in scaderea presiunii arteriale, in scaderea in greutate si in reducerea riscului de sindrom metabolic -este esential pentru functionarea sistemului nervos, musclar si cardiovascular.

Coaja de mango poate fi  un bun stimulent tonic. Frunzele pot fi utilizate si  sub forma de infuzie sau uscate si pisate (2 lingurite pe zi) fiind folositoare in cazul  persoanelor diagnosticate cu diabet.Fiind recunoscut si pentru continutul sau de antioxidanti si carotenoizi, mango are si un rol important antiinflamator, protejaza  creierul si a sistemul nervos, este un bun protector impotriva razelor solare, benefic persoanelor cu colesterol ridicat, boli de inima sau acnee.Deasemenea este considerat remediu natural in tratamentul diareei, al diabetului, dar si al parodontozei.

Slabirea cu ajutorului fructului de mango.Un studiu realizat in Australia demonstreaza ca o dieta pe baza fructelor de mango poate ajuta la pierderea in greutate,singura conditie fiind ca fructul sa fie mancat intreg(fara sa fie curatat), explicatia fiind aceea ca in coaja se gasesc anumite fitochimicale care ajuta la inhibarea dezvoltarii celulelor tesutului adipos.

In ciuda faptului ca are un cotinut ridicat de zahar(cca 31 grame intr-un fruct), acesta are indicele glicemic scazut,nivelul zaharului din sange ramanand intact dupa cosumarea fructului.


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii