Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Proprietatile si beneficiile portocalei

Joi, 06 Decembrie 2012    Adauga comentariu 1 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Proprietatile si beneficiile portocaleiPortocala este unul dintre cele mai comune fructe, aceasta fiind disponibila pe tot parcursul anului, perioada cea mai buna de consum fiind iarna. Aceasta, la fel ca mai toate fructele are proprietatile si beneficiile sale.

Potocalele sunt extreme de populare in Asia, in special in China, in chineza cuvantul “orange” sunand la fel ca “aur” sau “noroc”. Chinezii cumppara cutii intregi de portocale de anul nou pentru a le face cadou, acesta fiind un symbol al intentiilor bune pentru noul an.

Portocala este o sursa bogata de vitamina A, B, C, are un continut bogat de Calciu(fiind superioara altor fructe din acest punct de vedere) ,sodium, potasiu, magneziu, sulf, cupru, clor. Datorita vitaminei C consumul de portocale protejeaza organismul de gripa si raceala, de asemenea prevenind si aparitia pietrelor la rinichi, colesterolului rau sau a artritei.

O substanta activa importanta din portocala este hesperidina care are un rol principal in reducerea hipertensiunii arteriale si are proprietati antiinflamatorii. Aceasta substanta este prezenta atat in coaja fructului  cat si in pielita  care inveleste miezul fructului. Pentru a nu te priva de beneficiile acestui ingredient poti rade coaja portocalei si o poti folosi in salate, supe, iaurturi sau in combinatie cu orezul sau ovazul.

Jumatate de litru de suc de portocale pe zi poate preveni formarea calculilor, scazand astfel presiunea sangelui in mod natural.

De asemenea, sucul de portocale este benefic in cazul tusei, racelii, artritei,gutei, hipertensiunii, constipatiei sau gretei.

Un studiu facut pe un esantion de 6000 de adulti a demonstrat ca portocalele reduc  riscul aparitiei ulcerului.

Portocalele pot folosi si in curele de slabire, fiind considerate alimente cu calorii negative.

Acest fruct adduce beneficii si pielii, fiind folosit in tratamentul impotriva acneei. Prin consumul de vitamina C, singura vitamina care activeaza colagenul sucutanat poate preveni aparitia vergeturilor si a ridurilor. Vitamina C este de altfel cel mai puternic antioxidant si este responsabila de mentinerea frumusetii pielii si protejarea impotriva factorilor externi. Consumul cat mai des de portocale nu face decat ca pielea sa fie mai intinsa, mai curata si mai luminoasa.

In urma a multor studii s-a constatat ca, datorita proprietatilor ssale cancerigene, anumiti compusi din portocala ajuta atat in lupta impotriva cancerului esofagian, cat si impotriva cancerului stomacal. Riscul aparitiei acestor tipuri de cancer se reduc cu 40-50 % la persoanele care consuma portocale, dupa spusele cercetatorilor.

Potrocala are compusi careaduc efecte positive in Alzheimer, diabet, scleroza multipla sau Parkinson. S-a constatat ca citricele in general aduc beneficii impotriva acestor afectiuni, cat si impotriva astmului,degenerescentei maculara, holerei sau gingivitei. In present sunt studiate de asemenea si beneficiile pe care le poate aduce acest fruct la stimularea si buna functionare a creierului.

Se spune de altfel ca o portocala pe zi poate mentine calitatea spermei la un nivel ridicat. Tot datorita continutului sau ridiccat de vitamina C, protejeaza de modificarile genetice care pot provoca problem de sanatate viitorului bebelus.


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii