Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Proprietatile uimitoare ale castravetilor

Marţi, 27 Noiembrie 2012    Adauga comentariu 1 Comentarii   Trimite pe messenger! Trimite pe messenger Imprimare Email

Pe langa gustul deosebit pe cre il au aceste legume de vara, mai au si o multime de proprietati terapeutice care ajuta organismul sa treaca mai usor peste diferite boli .

Apa

Castravetele are un continut foarte ridicat de apa in compozitia sa, peste 95%, avand din aceasta cauza un efect de hidratare si revigorarea al organismului.

Calorii

Ca orice produs de origine vegetale este lipsit de colesterol si are un continut foarte scazut de calorii, ceea ce il face foarte util in regimurile alimentare dedicate slabirii.

Minerale

Castravetele este un adevarat depozit de minerale dar trebuie stiut ca acestea se gasesc in cantitatea cea mai mare in primul rand in coaja si in al doilea rand in semintele acestei legume. Curatarea de coaja a castravetelui nu este indicata tocmai din cauza continutului mare de minerale aflat in ea, dar se recomanda o buna spalare inainte de a fi consumat cu tot cu coaja.

Cele mai importante minerale de care putem profita in cazul consumului de castraveti sunt: potasiu, fier, siliciu, magneziu si fosfor.

Vitaminele

La fel ca si mineralele, vitaminele se regasesc in proportia cea mai ridicata in coaja si semintele lui. Cele mai importante vitamine pe care le contine aceasta leguma sunt: Complexul B, vitamina A si vitamina C.

Enzimele

Contine unele enzime specifice care isi aduc aportul in digestie si metabolism.

Castravetii murati

Prin procedeul de murare, aceste legume nu isi pierd vitaminele si mineralele si ajuta in procesul de digestie, fiinfd indicati la mesele grele.

Din cauza compusilor pe care ii detine, castravetele este indicat de a fi folosit intr-o serie de afectiuni asupra carora are efecte demne de luat in considerare

Diuretic

Continutul bogat in apa si in saruri minerale il face un foarte bu diuretic.

O cura de castraveti de minim 500-700 de grame pe zi este de un ajutor garantat in cazul infectiilor urinare, previne formarea calculilor renali si elimina retentia de lichide din organism prin stimularea functiei renale. Nu trebuie uitat si rolul detoxifiant pe care il are.

Digestiv

Fibrele si enzimele din coaja legumei ajuta o functionare optima a sistemului digestiv si stimuleaza procesele hepatice.

Anticancerigen

Consumul castravetilor previne aparitia cancerului prin reducerea efectului unor anumiti compusi cum ar fi nitratii si nitritii care pot declansa cancerul de colon.

Este indicat ca in cazul in care consumati mancaruri prajite sa aveti o salata de castraveti langa ele, deoarece combat actiunea cancerigena a compusilor aflati in uleiul prajit.

Diabet

Curele de castraveti de cateva sptamani formate din 500-700 gr de legume la care nu trebuie inlaturata coaja, sunt un bun ajutor pentru diabetici pentru ca ii ajuta la reglarea glicemiei si stimuleaza functia pancreasului.

Guta

Pot fi consumati de persoanele cre sufera de guta si vor fi de un real succes. Sucul de castraveti in combinatie cu sucul de morcovi, in cure de cateva saptamani, ajuta la eliminarea pri urina a uratilor, ameliorand astfel inflamatiile si durerile articulare.

Inima

Curele de castraveti care trebuie sa tina o luna, in cantitati de 500-700 de grame pe zi, ajuta bolnavii cardiaci facand sa dispara aritmiile si regland tensiunea in cazul persoanelor care sufera de hipertensiune. Potasiul si magneziul fac aceasta treaba deoarece aceste minerale sunt indinspensabile unei bune functionari a inimii.


Adauga comentariu

Numele
Comentariul tau
Anunta-ma daca mai apar comentarii noi!
Security code Introdu codul din imagine

Regenerare cod
 

Ultimele comentarii