Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook
Butterfly
Retete(18)
Busecca

1. Ca sa va vina mai usor sa preparati busecca cumparati burta de vita prefiarta si taiata fideluta.

2. Ceapa se curata si se taie fideluta, usturoiul se taie marunt, morcovii rondele, telina se taie felii subtiri sau se da pe razatoarea mare.

3. Untul se pune intr-o tigaie pentru prajit, se topeste si se adauga apoi in aceasta ordine: ceapa care se caleste pana devine aurie, u ...

Caltabosi taranesti

1. Caltabosii cei mai gustosi sunt cei facuti imediat dupa taierea porcului, cand carnea este proaspata. Intestinele in care vom face caltabosii trebuie sa fie curatate bine si spalate cu atentie. Capul de porc trebuie pus la fiert intr-o cratita inalta cu multa apa, iar carnea de porc fara grasime se pune la fiert separat. Si celelalte organe trebuie fierte bine in apa cu putina sare.

2. Dupa ce am fi ...

Ceapa murata

1. Cepele se pun intr-o cratita cu un l de apa, se adauga zaharul, vinul, otetul, patrunjelul si se fierb la foc potrivit pana cand cepele devin moi.

2. Dati deoparte cratita, adaugati piper si sare dupa gust, ardeiul iute si cateva boabe de mustar (puteti face foarte piperat sau mai putin, nu este o regula) si amestecati.

3. Scoateti patrunjelul si adaugati in loc coditele de ...

Conopida la borcan

1. Atunci cand alegeti conopida pentru a o pune la borcan pentru iarna, trebuie sa o alegeti cu multa grija daca vreti sa se pastreze bine. Conopida trebuie sa fie proaspata, sa nu fie deloc lovita sau patata. Alegeti conopida alba, cat mai deasa.

2. Desfaceti conopida in buchetele, dati la o parte cotoarele si puneti apoi buchetele de conopida intr-un vas cu apa rece si putina sare. Lasati-le 15-20 de ...

Cotlete de porc cu miere si fructe

1. Intai pregatim carnea: in fiecare cotlet facem o crestatura cu cutitul in care bagam cate 1-2 bucati de ananas. Puteti taia pe lung bucatile de ananas ca sa intre bine in crestatura facuta.

2. Separat amestecam intr-un bol mierea de albine cu sucul de ananas, si ungem apoi cu compozitia obtinuta fiecare cotlet, pe toate partile.

3. Pregatim tava: de preferat ar fi sa folosit ...

Categorie:Fripturi

Ultimele comentarii