Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook
Monique
Retete(19)
Biftec marinat si chiftelute

1. Aceasta reteta de biftec marinat poate fi preparata atat pentru masa de Craciun, cat si pentru masa de Paste sau alte sarbatori si ocazii.

2. Intai se face marinata din: ceapa taiata felii subtiri, sare, piper,cimbru,o cescuta de otet si busuioc (toate se pun dupa gustul fiecaruia) si un litru de apa fierbinte. Se da totul in 2-3 clocote.

3. Muschiul se curata, se spala si s ...

Branza marinata

1. Se pregateste un borcan de 500 gr. si se pun in el cuburile de branza si rosia taiata cubulete mici. Printre ele se pun apoi:frunzele de dafin, ardeii iuti, cateii de usturoi taiati in jumatate, pe lung, cimbrul, boabele de ienibahar si de piper.

2. Se toarna apoi otetul de vin alb peste toate ingredientele din borcan si se agita putin sa patrunda bine pana la fund. Otetul trebuie sa acopere branza ...

Categorie:Aperitive
Cartofi cu varza murata

1. Se curata de coaja cartofii, se spala bine, in 2-3 ape si se punla fiert in apa cu sare (eu ii pun la fiert cu putin delicat, le da un gust mult mai bun).

2. Intre timp se pregateste varza: (daca este prea sarata trebuie pusa de cu seara in apa, la desarat): se taie fideluta si se pune pe un fund, putin inclinat, sa se scurga bine toata zeama din ea. Se freaca apoi cu sare si piper si se caleste in ...

Chiftelute de cartofi

1. Cartofii se spala bine si se fierb in coaja impreuna cu morcovul curatat de coaja si un praf de sare.

2. Cand cartofii au fiert se curata de coaja si se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa, morcovul si legatura de patrunjel. Se potriveste de sarat si se adauga putin piper.

3. Din compozitia obtinuta se fac cu mana umezita in apa calda chiftelutele, se dau prin faina s ...

Categorie:Retete de post
Ciorba taraneasca de pasare

1. Se spala carnea de pasare si se pune la fiert cu un praf de sare in 2l de apa rece. Se spumeaza ori de cate ori este nevoie.

2. Separat se curata si se spala legumele si se taie astfel: ceapa solzisori, morcovul rondele, cartofii in patru, ardeii grasi feliute iar rosiile bucati mai mici. Cand carnea a fiert se adauga pe rand: intai ceapa, apoi morcovul, ardeii grasi si fasolea verde si se lasa sa f ...

Ultimele comentarii