Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Retete culinare online - Aperitive

AperitiveRSS

Adauga o reteta

Aperitiv din branza de burduf cu masline

1. Se sfarama bine branza de burduf cu o furculita. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt, iar maslinele se curata de samburi si se taie felii subtiri.

2. Se pun intr-un castron: branza, sardelele, ceapa, maslinele, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.

3. Acest aperitiv din branza de burduf se poate servi cu ceapa verde, salata sau felii de rosii, asezate pe ...

Aspic

1. Carnea se spala si se fierbe 2 ore, la foc mic, impreuna cu oasele de vita.

2. Dupa cele doua ore in care am fiert bine carnea de vita si oasele se adauga zarzavatul curatat si spalat, jumatate din capatana de usturoi, sare, piper si ienibahar. Se lasa sa fiarba la foc mic.

3. Cand zarzavatul este fiert se da deoparte cratita, se strecoara si se lasa deoparte, pe o farfurie, ...

Branza marinata

1. Se pregateste un borcan de 500 gr. si se pun in el cuburile de branza si rosia taiata cubulete mici. Printre ele se pun apoi:frunzele de dafin, ardeii iuti, cateii de usturoi taiati in jumatate, pe lung, cimbrul, boabele de ienibahar si de piper.

2. Se toarna apoi otetul de vin alb peste toate ingredientele din borcan si se agita putin sa patrunda bine pana la fund. Otetul trebuie sa acopere branza ...

Briosa

1. Intr-un castron mic se pune drojdia in apa calda si se lasa sa se dizolve aproximativ 10 minute, pana capata consistenta cremoasa.

2. Separat, in alt vas, se amesteca zaharul cu faina si sare. Se adauga cele 4 oua si drojdia dizolvata si se amesteca pana cand obtinem un aluat. Intr-un lighean de buctarie se presara faina si se framanta aluatul 8-10 minute. Se adauga o treime din unt, se framanta din ...

Cartofi inveliti in bacon

1. Spalati bine cartofii si puneti-i la fiert, in coaja, intr-un vas cu apa si putina sare.

2. Dupa ce au fiert scoateti-i din vasul cu apa si puneti-i pe o farfurie, la racit.

3. Taiati feliile de sunca in doua si infasurati fiecare bucata in jurul unui cartof. In cazul in care cartofii sunt prea mari ii puteti taia pe jumatate.

4. Strapungeti fiecar ...

Ultimele comentarii