Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Briosa

Ingrediente

1 lingura drojdie
4 linguri apa calda
440 gr faina
220 gr unt
4 oua
1 lingurita zahar pudra
1 lingurita sare

Mod de preparare

1. Intr-un castron mic se pune drojdia in apa calda si se lasa sa se dizolve aproximativ 10 minute, pana capata consistenta cremoasa.

2. Separat, in alt vas, se amesteca zaharul cu faina si sare. Se adauga cele 4 oua si drojdia dizolvata si se amesteca pana cand obtinem un aluat. Intr-un lighean de buctarie se presara faina si se framanta aluatul 8-10 minute. Se adauga o treime din unt, se framanta din nou, dupa care se adauga si restul de unt si se framanta pana cand aluatul este bine omogenizat.

3. Se unge cu ulei un castron suficient de mare, se pune in el aluatul, se tapeteaza si el cu ulei si se lasa sa creasca, acoperit, cam 1 ora.

4. Dupa ce a crescut se da la frigider pentru 30 minute.

5. Se ung cu unt doua tavi pentru paine. Se scoate aluatul din frigider si se pune pe o suprafata presarata cu faina. Se imparte apoi aluatul in doua, se formeaza cate un dreptunghi care se pune in fiecare tava. Se acopera cu o carpa umeda si se lasa sa creasca pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

6. Se incalzeste cuptorul.

7. Cand a crescut suficient de mult, se da forma cu aluat la cuptor pana cand briosa capata culoarea aurie. Cand e gata se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se mai raceasca si apoi se rastoarna pe un platou.

Nota: Briosa poate fi servita cu dulceata sau gem, dimineata, impreuna cu o cana de lapte, ceai sau chiar cafea.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Briosa

Ingrediente principale:
Timp preparare:
120  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
6-7
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii