Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Oua "Palaria Sarpelui"

Ingrediente

oua
rosii de marime egala
putin unt
sare
piper
verdeata

Mod de preparare

1. Oua Palaria Sarpelui sunt ouale decorate in asa fel incat seamana cu ciupercile otravitoare palaria sarpelui. Sunt de efect ca aperitiv la evenimente deosebite, sau daca doriti pur si simplu sa faceti o surpriza culinara celor dragi. Iata cum puteti pregati cateva Oua Palaria Sarpelui:

2. Puteti fierbe cate oua doriti sa aveti pe platoul cu aperitive, important este ca ouale sa fie fierte tari. Intre timp, spalati cateva frunze de salata pe care le veti aseza pe platoul pe care veti servi ouale palaria sarpelui.

3. Dupa ce au fiert bine ouale, se scot din apa fierbinte si se lasa pe un prosop sa se raceasca. Se taie apoi in jumatati, iar galbenusurile se scot cu grija, sa nu rupeti albusurile.

4. Din galbenusuri se face umplutura in care puteti adauga dupa preferinte: marar tocat marunt, patrunjel tocat marunt, bucati mici de masline, etc. Galbenusurile se zdrobesc intr-o farfurie intinsa cu furculita, se freaca cu putin unt, se adauga un praf de sare si piper dupa gust, si se amesteca bine. Eu pun si putin mustar si o lingurita rasa cu ceapa tocata marunt.

5. Din compozitia de mai sus se ia cate putin si se umplu jumatatile de albusuri. Dupa ce am umplut o jumatate de albus de oua, lipim cealalta jumatate astfel incat sa avem un ou intreg. Se procedeaza la fel cu restul de albus.

6. Rosiile se spala bine, se taie apoi un capacel cat sa incapa varful oului, si se scobeste miezul cu grija. Se ia o rosie scobita, se umple cu putina umplutura din galbenusurile de oua, si se aseaza palarie peste ou. La fel se procedeaza si cu restul de rosii si oua.

7. Ouale Palaria Sarpelui se aseaza pe un platou, si se servesc ca aperitiv. Pentru decor, puteti taia cateva fire de patrunjel sau putin albus in bucati mici, si sa le "lipiti" de aceste oua Palaria Sarpelui.

Voteaza reteta
★★★★★
3 voturi
Preferata de:
0 persoane

Oua "Palaria Sarpelui"

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
dupa pofta
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii