Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Nectar de caise

Ingrediente

3 kg caise
750 gr zahar
150 ml apa

Mod de preparare

1. Caisele se aleg cu grija, sa nu fie lovite sau patate. Se taie coditele de la fiecare caisa si se oparesc, intregi, in apa clocotita.

2. Dupa ce ati oparit toate caisele se lasa putin pe o farfurie sa se raceasca, apoi se curata usor de coaja, se taie in jumatati si se scot samburii.

3. Se pun intr-un mixer toate jumatatile de caise(daca nu incap toate odata se lasa si pentru a doua tura) si se mixeaza pana devin ca un piure.

4. Se pune toata compozitia de piure de caise in cratita in care faceti de obicei gemul sau dulceata, se adauga zaharul si apa, se amesteca bine cu lingura de lemn si se fierbe 5-10 minute la foc mic. Amestecati mereu sa nu se lipeasca.

5. Cand nectarul de caise este gata se toarna in sticle sau borcanele mici, lasand un spatiu de 2 degete la varf. Se pun capacele, se aseaza sticlele (sau borcanasele) pe masa, se acopera cu o patura si se lasa pana a doua zi.

6. A doua zi se pun toate sticlele (sau borcanele) cu nectar de caise in cratita in care sterilizati conservele si zarzavatul pentru iarna. Se toarna apa pana la nivelul nectarului din sticle si se sterilizeaza 20-25 de minute.

7. Nectarul de caise se pastreaza in camara de conserve. Poate fi servit dimineata, ca desert, sau poate fi folosit la prepararea unor budinci, sufleuri, prajituri, inghetata sau puteti face cocktail cu nectar de caise.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Nectar de caise

Ingrediente principale:
Timp preparare:
60  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
5 sticle de 500 ml
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii