Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Lichior de caise – Caisata

Ingrediente

1 kg caise
1/2 kg zahar
1/2l alcool de 90 grade

Mod de preparare

1. Caisele trebuie alese cu grija: sa nu fie lovite, patate sau stricate.

2. Se spala caisele sub jet de apa rece, se indeparteaza coditele si se pun intregi intr-un borcan mai mare astfel: un rand de caise, un rand de zahar. Se leaga borcanul la gura cu celofan si se lasa undeva la soare cateva zile pana cand fructele incep sa isi lase zeama.

3. In fiecare seara se mai agita un pic borcanul, astfel incat sucul de la caise sa ajunga la zahar si sa il dizolve.

4. Se toarna apoi si alcoolul, se leaga inapoi borcanul cu celofan si se mai lasa la soare inca vreo 2 saptamani si jumatate. Apoi se trece totul prin sita speciala, se pune in sticla si se poate servi oricand un pahar de caisata.

Sfat: Caisata se poate servi simplu sau cu cuburi de gheata, iar pentru efect puteti pune un capsuna sau o jumatate de caisa pe marginea paharului.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Lichior de caise – Caisata

Ingrediente principale:
Timp preparare:
30  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
4-5 sticle
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii