Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Sirop de brad

Ingrediente

24-25 conuri de brad
1 kg zahar
1/2 lamaie

Mod de preparare

1. Se pun conurile de brad intr-un vas incapator, iar peste ele se toarna apa de trei ori cantitatea de conuri. Se fierb apoi pana cand toata acea mazga de pe conuri se poate da deoparte cu usurinta.

2. Cand sunt suficient de fierte, se da vasul deoparte de pe foc, se strecoara toata zeama, se limpezeste si apoi se completeaza pana cand avem 1 l de apa. Se adauga toata cantitatea de zahar, se amesteca bine cu o spatula de lemn si se da din nou pe foc.

3. Se fierbe intai la foc mic, amestecand mereu. Dupa ce se dizolva zaharul se da focul mai tare si se amesteca pana cand siropul se leaga bine. Se pregatesc sticlele in care va fi turnat siropul: trebuie sa fie incalzite pentru ca siropul va fi turnat fierbinte, si sa nu se sparga sticla.

4. Dupa ce siropul s-a legat exact ca la peltea sau ca la dulceata, se toarna in sticlele pregatite, se capseaza si se lasa pana a doua zi la caldura, intre paturi. A doua zi se pun in camara pentru iarna.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Sirop de brad

Ingrediente principale:
Timp preparare:
90  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
1 litru de sirop de brad concentrat
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii