Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Retete culinare online - Borsuri, supe si ciorbe

Borsuri, supe si ciorbeRSS

Adauga o reteta

Akroska - Bors rusesc la gheata  Okroshka

1. Akroska sau Okroshka este un bors rusesc la gheata, foarte apreciat in acele zone dar nu numai. Se prepara foarte usor si este foarte gustos. Pentru inceput curatati sfecla de coaja, spalati-o bine, taiati-o marunt (sau puteti sa o dati pe razatoarea mare, merge mult mai repede) si puneti-o apoi la fiert in apa cu sare.

2. Pana fierbe sfecla puneti borsul intr-o craticioara si dati-l in 2 clocote. P ...

Bors cu zarzavat de primavara

1. Se spala si se taie zarzavatul pentru bors: ceapa se taie marunt, rosiile se taie cubulete, ardeii iuti se taie felii subtiri, morcovul si radacina de patrunjel se dau pe razatoarea mare.

2. Se umple o cratita cu 4 l de apa si se pune pe foc. Se adauga ceapa tocata marunt, morcovul si radacina de patrunjel, sare si putin ulei si se lasa sa fiarba.

3. Intre timp puteti taia v ...

Bors de ciuperci

1. Se spala ciupercile, se curata si se taie in jumatati sau sferturi, dupa preferinte. (eu le tai felii) Se pun apoi la fiert in apa cu sare.

2. Dupa ce au dat intr-un clocot se adauga ceapa tocata marunt, cartofii curatati si ei si taiati cubulete si morcovul dat pe razatoare. Se pune ulei, se mai adauga sare dupa gust si se lasa sa fiarba.

3. Separat se fierbe borsul. Cand l ...

Bors de iepure

1. In cazul in care faceti pentru prima data bors de iepure trebuie sa stiti ca iepurele NU se spala niciodata, ci se sterge doar foarte bine cu un prosop de bucatarie curat si uscat. Puteti folosi de principiu si toata carnea, insa pe mine mama m-a invatat sa aleg doar carnea de la cap si picioarele pentru borsul de iepure.

2. Pentru un bors de iepure reusit trebuie sa pastrati tot sangele de la cosul ...

Bors de miel

1. Se spala carnea de miel, se condimenteaza si se pune la fiert intr-o cratita mare, plina cu apa si acoperita cu capac. Se lasa sa fiarba la foc mic si se spumeaza ori de cate ori este nevoie.

2. Intre timp se curata si se spala legumele. Dupa ce am luat toata spuma de la carne se adauga intai ceapa taiata marunt, pastarnacul si morcovul taiate cubulete si un praf de sare. Cand acestea incep sa fiarb ...

Ultimele comentarii