Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Supa de cirese

Ingrediente

6 cani cu cirese fara samburi
2 cesti vin alb sec
1/4 ceasca zahar
1 lingura suc de lamaie
1 lingura suc de portocale
4 lingurite amidon de porumb
2 linguri rase coaja de portocala
smantana pentru decor

Mod de preparare

1. Puneti intr-o cratita nu prea mare doua cani de apa, adaugati jumatate din cantitatea de cirese si cele doua cesti de vin alb. Dati cratita pe foc mic si fierbeti aproximativ 10-15 minute, pana cand ciresele sunt moi.

2. Dati cratita deoparte de pe foc si lasati sa se raceasca putin. Rasturnati compozitia intr-un vas si amestecati totul la mixer pana obtineti o pasta omogena, ca un piure.

3. Separat puneti intr-un castron zaharul, adaugati amidonul de porumb si amestecati bine. Rasturnati apoi zaharul peste piureul de cirese si amestecati.

4. Adaugati in compozitie si restul de cirese, sucul de lamaie, sucul de portocale si coaja rasa. Dati inapoi la foc mic si fierbeti 5-10 minute, amestecand mereu sa nu se lipeasca. Cand e gata dati deoparte si lasati sa se raceasca putin.

5. Puneti supa de cirese in castronele pentru supa, ornati cu o lingura-doua de smantana si serviti cat este calda.

Sfat: Cand este aproape gata supa de cirese gustati: daca este prea acra, mai adaugati zahar, daca este prea dulce mai adaugati zeama de lamaie.
Supa de cirese poate fi facuta si cu smantana: ciresele se pun la fiert in apa, iar cand acestea sunt moi se amesteca faina cu smantana si se adauga peste ele.
Supa de cirese este un adevarat deliciu, iar daca este facuta cu smantana este foarte buna si pentru copii.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Supa de cirese

Ingrediente principale:
Timp preparare:
40  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
2-3
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii