Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Supa de peste

Ingrediente

1 kg peste (orice fel de peste)
3-4 rosii coapte
1 ardei gras galben
1 ardei gras rosu
1 fir ceapa verde
sare
1 legatura patrunjel
1 lingura orez

Mod de preparare

1. Se pregateste inainte de toate pestele: se curata de solzi, se scot urechile, apoi se despica si se scot si intestinele din el. Se spala bine in apa rece, se taie in 2-3 bucati (sau mai multe bucati, dupa cum doreste fiecare), se presara cu sare si se lasa deoparte, pe o farfurie.

2. Se pune pe foc o cratita cu 2 l de apa. Intre timp, pana cand fierbe apa, se pregateste zarzavatul pentru supa: se curata ardeii grasi de seminte si de cotoare, rosiile de pelita si codite, iar ceapa verde de foitele din exterior. Se spala apoi bine toate zarzvaturile si and apa din cratita fierbe, se adauga si ele si se lasa sa fiarba.

3. Cand zarzavatul este bine fiert se da deoparte oala de pe foc, se strecoara supa si se pune din nou pe foc. Dupa ce a dat intr-un clocot se adauga orezul bine spalat, se lasa sa fiarba la foc mic iar cand orezul incepe sa se umfle se adauga si bucatile de peste.

4. Dupa 10 minute se adauga patrunjelul tocat marunt, se mai adauga sare daca mai este nevoie si se mai lasa sa dea intr-un clocot. Supa de peste se serveste calda, acrita cu putina zeama de lamaie.

Sfat: Pentru supa de peste este bine ca, atunci cand pregatiti pestele, sa scoateti si acel os din zona cefei, acolo unde se termina coloana vertebrala, pentru ca daca nu il scoateti este posibil ca supa sa aiba un gust amarui.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Supa de peste

Ingrediente principale:
Timp preparare:
50  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
5-6
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii