Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Galuste din creier

Ingrediente

230 gr creier
1 ceapa mica
50 gr unt
2 oua
1 lingura pesmet
sare
piper

Mod de preparare

1. Se pune creierul intr-un castron cu apa rece si se lasa cca 30 minute. Apoi se spala bine, se curata de pielita si de vinisoare si se spala din nou.

2. Punem apoi intr-o cratita apa, cam 1/2 l, adaugam si ceapa si punem la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam si creierul si lasam sa fiarba, la foc potrivit, 20 minute.

3. Dupa ce a fiert 20 minute se scoate creierul cu o paleta, se lasa putin sa se mai raceasca apoi se toaca marunt. Peste creierul tocat adaugam, pe rand, ouale, faina, pesmetul, piper si sare si amestecam bine pana obtinem un aluat omogen.

4. Din aceasta compozitie se ia cu o lingurita inmuiata intai in supa fierbine si se adauga in cratita galustele pana cand terminam toata compozitia. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 20 minute.

5. Galustele din creier pot fi servite atat la supa, cat si ca garnitura la fripturi sau alte mancaruri din legume sau carne, fiind foarte gustoase.
Exista persoane care in loc sa tina creierul 30 minute in apa rece il oparesc si apoi il curata, sunt foarte bune amandoua variantele.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Galuste din creier

Ingrediente principale:
Timp preparare:
65  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4-5
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii