Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Consommé

Ingrediente

3 morcovi de marime potrivita
2 cepe mai mari
300 gr fasole verde
300 gr mazare
2 radacini de pastarnac
2 radacini de patrunjel
1 telina
sare
1/2 lingura unt

Mod de preparare

1. Punem 3l de apa intr-o oala mare de supa si o punem apoi pe foc, la fiert. Intre timp pregatim zarzavaturile pentru prepararea consommé-ului, care este de fapt supa concentrata de zarzavat.

2. Se curata fasolea verde si se spala bine sub jet de apa rece. Se spala apoi si mazarea (daca este mazare din conserva trebuie intai scursa bine apoi spalata in 2-3 randuri de apa rece). Cand apa din oala este calduta se adauga fasolea verde si mazarea si se lasa sa fiarba.

3. Cand fasolea verde si mazarea sunt bine fierte se da deoparte oala de supa si se lasa 5 minute sa se limpezeasca zeama. Apoi se strecoara supa.

4. Se curata morcovii, cepele, pastarnacul, telina, patrunjelul, se spala bine in apa rece, se taie cubulete sau felii si se pun intr-o tigaie impreuna cu grasimea care a ramas dupa ce am strecurat supa. Se pune tigaia pe foc mic si se amesteca continuu, iar cand zarzavaturile se inmoaie se stinge cu putina supa strecurata si se mai dau intr-un clocot.

5. Se toarna compozitia din tigaie peste supa strecurata, se da la foc mic si se lasa sa fiarba aproximativ 2 ore. Cand supa este aproape gata se spumeaza, se potriveste de sare si se da deoparte de pe aragaz.

Sfat: Consommé-ul se serveste in cupe pentru supa, iar alaturi, pe o farfurie, se aseaza saleuri, crutoane sau pateuri

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Consommé

Ingrediente principale:
Timp preparare:
65  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
8-9
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii