Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Bors ucrainean

Ingrediente

1/2 kg oase
3-4 rosii
2 ardei grasi
2 morcovi
1 ceapa
un sfert de sfecla
o telina mica
un sfert de varza alba
un pahar de smantana
bors
o lingura patrunjel
o lingura leustean
sare

Mod de preparare

1. Se spala oasele in 2-3 randuri de apa si se pun intr-o oala cu apa si sare sa fiarba cam 1 ora si jumatate. Se indeparteaza spuma de cate ori este nevoie, iar dupa o ora si jumatate de fiert se strecoara zeama. Oasele se pot scoate sau se pot lasa, eu insa prefer sa pastrez zeama strecurata pentru bors.

2. In zeama in care au fiert oasele se adauga ceapa taiata marunt, sare dupa gust si se pune din nou la fiert, la foc potrivit.

3. Intre timp se curata zarzavatul, se spala si se taie in bucatele mici. Eu varza o tai ca si pentru varza calita,dar poate fi tocata si foarte marunt. Se incinge apoi putin ulei in tigaia pentru prajit si se caleste usor tot zarzavatul. Nu trebuie prajit, ci doar inabusit. Se adauga apoi si sfecla, curatata, spalata si taiata cubulete sau felii subtiri, se amesteca si se mai lasa putin in tigaie.

4. Tot zarzavatul din tigaie se rastoarna in zeama de supa in care au fiert oasele si se lasa sa fiarba. Apoi se adauga, pe rand, rosiile taiate cubulete, borsul, patrunjelul si leusteanul tocate marunt. Se amesteca usor in oala toate si se lasa sa fiarba.

5. Cand borsul ucrainean este gata se verifica de sarat, se drege cu smantana dupa gust si se poate servi.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Bors ucrainean

Ingrediente principale:
Timp preparare:
120  minute
Complexitate:
Grea
Numar de portii:
7-8
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii