Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook
Retete culinare: retete cu peste
Peste-spada la gratar

1. Se curata si se spala bine bucatile de peste. De preferat ar fi sa le luati gata taiate, de aceeasi marime.

2. Se piseaza usturoiul si se stoarce o lamaie.

3. Intr-un castron se amesteca: usturoiul pisat, vinul alb, zeama de lamaie, uleiul de masline, condimentele pentru peste, sarea si piperul. Se verifica de gust si, daca considerati ca mai trebuie adaugata zeama de lamaie ...

Vinete umplute cu peste

1. Se condimenteaza bucatile de file de peste cu piper, boia, condimente pentru peste si se lasa 10 minute pe o farfurie.

2. Intre timp se curata vinetele si se taie in doua, pe lung. Se incinge putin ulei si se prajesc pe ambele parti. Cand sunt gata se scot din tigaie si se pun pe o farfurie. Se lasa cateva minute cat sa-si lase zeama.

3. Se prajesc bucatile de file de peste ...

Ton la gratar

1. Se curata ghimbirul, se spala si se taie marunt.

2. Amestecati intr-un castron sosul de soia, sosul de sake, usturoiul pisat si ghimbirul. Amestecati-le vreo 5-6 minute.

3. Puneti bucatile de ton in sosul facut si dati castronul la frigider pentru 30 de minute, sa se marineze bine.

4. Incingeti intre timp gratarul.

5. Scoatet ...

Peste gratinat

1. Bucatile de file de peste se condimenteaza bine si se lasa 5 minute pe o farfurie, cat sa patrunda mai bine condimentele in carnea de peste.

2. Se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie care nu lipeste. Se ia fiecare bucata de file de peste, se tavaleste prin faina si se pune la prajit, la foc mic.

3. Intre timp se pune faina intr-un bol, se toarna peste ea o cana de ap ...

Ciorba de peste

1. Cel mai bine este sa cumparati file gata curatat, economisiti timp. Il spalati si il puneti intr-o farfurie sa se scurga.

2. Curatati apoi legumele si puneti ceapa taiata marunt, radacina de patrunjel si telina date pe razatoare la fiert intr-o oala cu 3 l de apa cu sare. Aveti grija sa completati apa atunci cand scade.

3. Cand ceapa a inceput sa fiarba puneti putin ulei si ...

Ultimele comentarii