Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook
Retete culinare: retete cu rosii
Ardei de umplut pentru iarna

1. Se aleg ardeii grasi cu grija sa nu fie patati si sa fie de marime mijlocie. Se dau la o parte cotoarele si coditele, se curata de seminte, se spala bine sub jet de apa rece si se oparesc apoi 2 minute in apa clocotita cu sare. Se scot cu paleta din cratita cu apa clocotita si se lasa deoparte, intr-un vas acoperit.

2. Intre timp se face bulionul in care vor fi pusi ardeii grasi. Bulionul din rosii ...

Oua "Palaria Sarpelui"

1. Oua Palaria Sarpelui sunt ouale decorate in asa fel incat seamana cu ciupercile otravitoare palaria sarpelui. Sunt de efect ca aperitiv la evenimente deosebite, sau daca doriti pur si simplu sa faceti o surpriza culinara celor dragi. Iata cum puteti pregati cateva Oua Palaria Sarpelui:

2. Puteti fierbe cate oua doriti sa aveti pe platoul cu a ...

Categorie:Aperitive
Rosii intregi la borcan

1. Se aleg cu mare atentie rosiile: trebuie sa fie nelovite, nepatate, coapte dar sa nu fie foarte moi, de preferinta rotunde.

2. Se spala rosiile si se lasa pe un prosop la uscat. Intre timp se pregatesc borcanele.

3. Se pune separat, intr-o cratita, apa cu sare (se pune 1 lingura de sare la 1 l de apa) si se da in clocot.

4. Cand rosiile sunt perfect ...

Rosii conservate intregi

1. Daca vreti sa conservati rosiile intregi atunci trebuie sa alegeti rosii mici, de marime egala, si care sa nu fie lovite sau patate, dar nici foarte coapte.

2. Rosiile conservate intregi nu trebuie spalate si nici oparite inainte, cum se face de exemplu pentru dovlecei. Este de ajuns sa stergeti rosiile cu un servet curat.

3. Fiecare rosie se inteapa cu o scobitoare in 3-4 l ...

Zarzavat pentru ciorbe cu conservant

1. Se spala rosiile si se taie in bucati mici. Se curata ardeii grasi de seminte si cotor, se spala bine si se taie si ei in bucati mici sau feliute, dupa preferinte.

2. Se curata morcovii, se spala bine si se dau pe razatoarea mijlocie. Se pun apoi intr-un castron mare (lighean de bucatarie): rosiile si ardeii grasi taiati si morcovii rasi.

3. Se spala leusteanul si patrunjelu ...

Ultimele comentarii