Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook
Retete culinare: retete cu unt
Ciorba din maruntaie de miel moldoveneasca

1. Maruntaiele de miel se spala bine in 2-3 ape si se pun la fiert intr-o oala mare de bors. Se spumeaza ori de cate ori este nevoie.

2. Cat fierb maruntaiele se curata de coaja radacina de patrunjel, pastarnacul, morcovii si cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Ceapa se spala si se taie si ea marunt.

3. Cand maruntaiele sunt aproape fierte se strecoara zeama, ...

Aluat pentru pateuri si rulade

1. Cand se prepara aluatul pentru pateuri se pune doar 1/2 din cantitatea de unt, restul fiind necesar la unsul foilor. Se face un aluat din faina, smantana, 80 de gr de unt. Se intinde apoi o foaie care se unge cu untul ramas, se ruleaza (impatureste) si se da la rece.

2. Dupa 20-30 de minute se intinde din nou foaia si apoi se impatureste iar. Se repete operatia de 3 ori.

3. ...

Curcan umplut

1. Frecati curcanul si pe interior si pe dinafara cu sarea cuser. Puneti apoi curcanul intr-o oala mare si turnati apa rece pana cand aceasta acopera complet curcanul. Dati oala la frigider pana a doua zi. Curcanul trebuie sa absoarba amestecul de sare si apa.

2. A doua zi scoateti oala din frigider de dimineata. Clatiti bine curcanul sub jet de apa rece, asezati-l intr-un alt vas si preincalziti cupto ...

Friptura taraneasca de porc

1. Pulpa de porc se taie felii de marime egala, se presara pe fiecare parte cu condimente pentru carne de porc, piper si cimbru, si se lasa deoparte, intr-un vas acoperit, cam 15-20 minute. Carnea de porc este cu atat mai gustoasa cu cat este mai bine patrunsa de condimente.

2. Se pregateste o tigaie destul de incapatoare astfel incat carnea de porc sa stea bine in ea, nu prea inghesuita. Se pune untur ...

Categorie:Fripturi
Crap la cuptor

1. Pestele se curata, se spala si se taie apoi in bucati late cam de 3-4 degete. Se aseaza pe o farfurie intinsa si se condimenteaza bine, pe ambele parti, cu sare, piper macinat si cimbru. Se lasa 10-15 minute acoperite cu un capac.

2. Intre timp se taie ceapa solzisori, rosiile rondele subtiri, ardeiul gras felii, patrunjelul se toaca marunt, lamaia se taie si ea rondele iar usturoiul se piseaza. P ...

Ultimele comentarii