Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook
Retete culinare: retete cu zarzavat
Aspic

1. Carnea se spala si se fierbe 2 ore, la foc mic, impreuna cu oasele de vita.

2. Dupa cele doua ore in care am fiert bine carnea de vita si oasele se adauga zarzavatul curatat si spalat, jumatate din capatana de usturoi, sare, piper si ienibahar. Se lasa sa fiarba la foc mic.

3. Cand zarzavatul este fiert se da deoparte cratita, se strecoara si se lasa deoparte, pe o farfurie, ...

Categorie:Aperitive
Ciorba din maruntaie de miel moldoveneasca

1. Maruntaiele de miel se spala bine in 2-3 ape si se pun la fiert intr-o oala mare de bors. Se spumeaza ori de cate ori este nevoie.

2. Cat fierb maruntaiele se curata de coaja radacina de patrunjel, pastarnacul, morcovii si cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Ceapa se spala si se taie si ea marunt.

3. Cand maruntaiele sunt aproape fierte se strecoara zeama, ...

Marinata de oaie cu sos picant

1. Pentru marinata de oaie eu prefer o pulpa de berbec fara os. Pentru inceput pulpa de berbec se spala bine si se aseaza intr-un vas incapator. Separat se pregateste zarzavatul: se curata, se spala si se taie marunt.

2. Incingem putin ulei in tigaia pentru prajit, punel apoi zarzavaturile taiate marunt si le calim. Amestecam de cateva ori ca sa fim siguri ca se calesc uniform, stingem cu putin otet (o ...

Ciorba de carne de vaca cu perisoare

1. Se pune la fiert osul de vaca in 1/2 l apa cu sare si se fierbe pana cand carnea se desprinde usor de pe os. Se completeaza cantitatea de apa astfel incat sa ramana in final 1/2 ml apa.

2. Se spala intre timp zarzavatul, se curata si se toaca marunt (sau se da la robot).

3. Se adauga intai ceapa, apoi morcovul si patrunjel. Se lasa sa fiarba.

4. Cat ...

Supa cu taitei de casa

1. Se spala pieptul de pasare si se pune la fiert in 2 l de apa cu sare. Se spumeaza ori de cate ori este nevoie.

2. Separat se curata legumele, se spala si se taie astfel: ceapa marunt, cartofii in doua sau in patru, dupa preferinte, morcovii bucatele mici sau dati pe razatoare, iar radacina de telina se da pe razatoare. Dupa ce a fiert pieptul, se scoate din supa, se pune pe o farfurie si se adsauga ...

Ultimele comentarii