Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Retete culinare online - Conserve si muraturi

Conserve si muraturiRSS

Adauga o reteta

Ardei capia in otet

1. Se spala bine ardeii capia, se curata de seminte, se mai clatesc inca o data in apa rece si se taie in doua, pe lungime.

2. Se pune intr-o cratita mai mare otetul impreuna cu apa si se da pe foc. Cand este aproape sa fiarba se adauga telina, hreanul, zaharul si sarea si se lasa sa fiarba.

3. Cand incepe sa fiarba se adauga cativa ardei capia,fara sa ii indesati insa, si se d ...

Ardei de umplut pentru iarna

1. Se aleg ardeii grasi cu grija sa nu fie patati si sa fie de marime mijlocie. Se dau la o parte cotoarele si coditele, se curata de seminte, se spala bine sub jet de apa rece si se oparesc apoi 2 minute in apa clocotita cu sare. Se scot cu paleta din cratita cu apa clocotita si se lasa deoparte, intr-un vas acoperit.

2. Intre timp se face bulionul in care vor fi pusi ardeii grasi. Bulionul din rosii ...

Ardei gras umplut cu varza

1. Se spala ardeii grasi, se taie capacel la fiecare, se curata de seminte si se mai clatesc inca o data in apa rece.

2. Se spala varza bine si se taie fideluta. Apoi se curata si se spala morcovii si radacina de telina, si se dau pe razatoarea mijlocie.

3. Intr-un castron mare se pun varza taiata, morcovii si radacina de telina date pe razatoare si se amesteca bine. Se adauga ...

Castraveti murati

1. Se spala bine castravetii si se pun pe un servet la uscat. Se spala si borcanele in care urmeaza sa fie pusi castravetii si se sterg bine.

2. Se pun pun pe fundul borcanelor frunzele de visin si apoi se aseaza, vertical, castravetii.

3. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele care se pun intre castraveti, pentru aspect dar si pentru gust. Se acopera castravetii cu be ...

Castraveti murati "a la Rusia"

1. Spalati bine castravetii, lasati-i 5 minute in apa rece, cat sa pregatiti si borcanele.

2. Preparati saramura: la 1 l de apa se pun 4 linguri de sare, iar la un kg de castraveti murati aveti nevoie de 1 l de saramura. Adaugati piper, usturoi - 3 catei la 1 kg de castraveti - si fierbeti apa - trebuie sa dea in doua clocote - .

3. Cand este gata turnati saramura in borcanele ...

Ultimele comentarii