Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Compot de visine

Ingrediente

3 kg visine
1 kg zahar
1 plic zahar vanilat
3l de apa

Mod de preparare

1. Pentru compotul de visine fructele trebuie intai sa fie bine spalate si curatate de codite.

2. Intr-o cratita care sa nu lipeasca se pune zaharul, zaharul vanilat si 3l de apa si se da apoi pe aragaz, la foc mic. Trebuie amestecat din cand in cand zaharul, ca nu cumva sa se lipeasca.

3. Dupa ce a fiert siropul (zaharul trebuie sa fie bine dizolvat) se da cratita deoparte si se lasa sa se raceasca putin. Aveti doua variante: fie opariti putin visinele in siropul fierbinte, tinandu-le 1 minut in sirop, fie puneti visinele in borcanele pregatite si turnati apoi siropul, caldut, peste ele. In ambele variante trebuie lasat un spatiu de 3 cm la gura borcanului, iar dupa ce am pus si visinele si siropul borcanele trebuie capsate si sterilizate.

Sfat: Dupa aceasta reteta se poate face si compotul de cirese sau, pentru o aroma si mai puternica, puteti amesteca visinele cu ciresele, punand 1.5 kg visine si 1.5 kg cirese. Compotul astfel preparat, fara conservant, este mult mai sanatos, si isi pastreaza din cantitatea de vitamine pe care fructele le contin.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Compot de visine

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
borcane
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii