Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Sos de rosii cu ciuperci pentru iarna

Ingrediente

5 kg rosii
1 kg ardei capia
1 kg ardei grasi
1 kg ciuperci
1/2 kg ceapa
1/2l ulei
sare
piper
o frunza de telina
o ramura de cimbru
patrunjel

Mod de preparare

1. Ardeii grasi si ardeii capia se aleg cu grija, sa fie rosii de preferat. Se curata de seminte, cotoare si codite, se spala sub jet de apa rece si se pun deoparte, intr-un vas de bucatarie.

2. Ceapa se curata, se spala si se toaca apoi marunt. Intr-o cratita mare, cam de 8-10l, se toarna tot uleiul, se adauga ceapa taiata si se se caleste la foc mic, amestecand continuu sa nu se lipeasca.

3. Ciupercile se curata si ele, se spala si se trec, ca si ceapa, prin masina de tocat impreuna cu ardeii grasi si ardeii capia. Cand ceapa din cratita capata culoarea aurie, se adauga peste ea si pasta de ciuperci si ardei, si se lasa sa fiarba la foc mic cam jumatate de ora.

4. Dupa ce au trecut cele 30 de minute se adauga si sucul de rosii si restul de ingrediente: frunzele de dafin, telina, patrunjelul, cimbrul, sarea si piperul, se amesteca toate bine si se lasa sa mai fiarba inca alte 30 de minute.

5. Cand sosul de rosii cu ciuperci este gata, se toarna in sticle de 0.5 l si se pastreaza in camara de legume si conserve pentru iarna.

Sfat: Sosul de rosii cu ciuperci este foarte bun si foarte gustos, si se poate folosi fie la pizza, fie la fripturi, mancaruri din paste, chiftelute, gratar sau tocanite.
Daca va plac mancarurile mai picante puteti adauga si putin ardei iute, astfel incat sa il faceti sos picant.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Sos de rosii cu ciuperci pentru iarna

Ingrediente principale:
Timp preparare:
90  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4-5 l de sos
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii