Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Rosii conservate intregi

Ingrediente

3-4 kg rosii
sare

Mod de preparare

1. Daca vreti sa conservati rosiile intregi atunci trebuie sa alegeti rosii mici, de marime egala, si care sa nu fie lovite sau patate, dar nici foarte coapte.

2. Rosiile conservate intregi nu trebuie spalate si nici oparite inainte, cum se face de exemplu pentru dovlecei. Este de ajuns sa stergeti rosiile cu un servet curat.

3. Fiecare rosie se inteapa cu o scobitoare in 3-4 locuri, pentru ca asa saramura care se va turna peste ele va intra mai bine in rosii si le va pastra foarte bine toata iarna.

4. Se pregatesc si borcanele: se spala, se lasa sa se scurga bine apoi se pun rosiile, dar fara sa le ingramaditi pentru ca riscati sa le striviti.

5. Se face saramura: la 1 l de apa clocotita se pune o lingura de sare si se dizolva bine. Apoi se toarna saramura fierbinte peste rosiile intregi din borcane, se agita putin borcanele, se capseaza si se sterilizeaza.

Sfat: Iata care este timpul de sterilizare pentru rosiile conservate intregi este: daca ati pus in borcane de 1/2 l sterilizati 50 de minute, daca ati pus in borcane de 1 l sterilizati 75 de minute.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Rosii conservate intregi

Ingrediente principale:
Timp preparare:
65  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
5-6 borcanele
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii