Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Muraturi asortate

Ingrediente

legume dupa preferinte (ardei gras, conopida, patlagele verzi, ceapa, castraveti, pepeni mici, gogonele, morcovi)
frunze de visin

Mod de preparare

1. Se spala toate legumele pe care le-ati ales pentru pus la murat. Puteti face diverse combinatii de muraturi asortate: cateva borcane cu gogonele si pepeni mici, alte borcane cu ardei gras, conopida, ceapa, patlagele verzi, etc.

2. Legumele trebuie sa fie nepatate, nelovite, cat mai proaspete cu putiinta. Dupa ce le-am spalat le putem aseza in borcane astfel: intai un pepene, apoi o conopida, castravete, gogonele, etc.

3. Intre legume se pun cateva frunze de visin si rondele de morcovi, iar dupa ce am umplut borcanele, deasupra legumelor se mai pun cateva crengute de visin.

4. Facem apoi si saramura si o turnam peste legumele asortate. Borcanele se leaga cu celofan si se aseaza intr-un loc racoros, unde temperatura sa nu depaseasca 20-22 grade Celsius.

Sfat: A doua zi dupa ce ati pus legumele asortate in borcane verificati si completati saramura care a scazut, astfel incat zeama sa acopere muraturile.
Muraturile asortate se pastreaza la loc rece, in beci sau pivnita, si rezista toata iarna.
Puteti servi muraturi asortate la orice tip de mancare, in special la mancarurile de cartofi sau la diverse fripturi.

Voteaza reteta
★★★★★
7 voturi
Preferata de:
1 persoane

Muraturi asortate

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
dupa preferinte
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii