Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Spanac conservat

Ingrediente

spanac
aspirina

Mod de preparare

1. Spanacul se poate conserva intreg, doar frunzele care se pot pune la mancare, sau se poate face piure de spanac. Indiferent cum alegeti sa puneti spanac pentru iarna metoda de pregatire este aceeasi. Intai se spala bine spanacul, eu il spal pana cand apa ramane curata. Se rup coditele iar frunzele de la spanac se oparesc in apa clocotita. Nu puneti toate frunzele odata ci cate 2-3, si lasati-le in apa clocotita cate 5 minute.

2. Daca vreti sa puneti frunze de spanac la borcan pentru mancare asezati-le in borcane una peste alta, nu foarte indesate, pana la gatul borcanului. Peste frunze turnati apa in care au stat, dar lasati liber cam 2 degete la gura borcanului. Agitati usor borcanele, puneti deasupra cate o aspirina – se pune o aspirina la un borcan de spanac de 1 l - , capsati si sterilizati.

3. Daca vreti sa faceti piure de spanac dati frunzele prin masina de tocat si puneti piureul obtinut in borcane la fel cum ati procedat cu frunzele intregi. Turnati apoi apa in care au stat frunzele, asezati aspirina deasupra, capati si sterilizati.

4. Spanacul poate fi conservat si la congelator, in pungi. Dupa ce ati oparit bine frunzele de spanac le puteti pune in pungi, in fiecare punga exact cat va trebuie la o mancare, si dati apoi la congelator. Cand vreti sa gatiti spanacul scoateti pungile si lasati-le afara 20 de minute sa se dezghete. Apoi se scurge bine de zeama pe care o lasa si se poate gati orice fel de mancare cu spanac.

Voteaza reteta
★★★★
8 voturi
Preferata de:
1 persoane

Spanac conservat

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
borcane
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii